Brailact Bucuresti vrea sa promoveze la BVB

Producatorul de lactate si branzeturi Brailact Bucuresti (BRLT), care detine marca Brenac, propune actionarilor promovarea companiei la categoria a II-a Bursei de Valori Bucuresti si contractarea unui credit de 1,5 milioane euro (5,2 milioane lei).

In sedinta din 15 ianuarie 2008, actionarii vor dezbate contractarea imprumutului, pentru achitarea unui credit mai vechi si asigurarea necesarului de capital de lucru.

Brailact Bucuresti are un capital social de 10 milioane lei (2,86 milioane euro), divizat in 100 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarii principali ai societatii sunt Theodors Malideros, cu 48,67%, si Antonios Tirpintiris, cu 48,67% din totalul actiunilor.

Brailact SA a fost infiintata in anul 1955 si are ca domeniu de activitate fabricarea produselor lactate, iar din 2004 a devenit unic producator si distribuitor al produselor sub brandul Brenac.

Valoarea de piata a companiei este de 79,8 milioane lei (22,8 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,80 lei, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare din 20 noiembrie. Titlurile Brailact se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul BRLT.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri