Conducerea companiei din domeniul turismului balnear Turism Felix Baile Felix (TUFE) va incepe demersurile necesare pentru promovarea actiunilor companiei la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Actiunile Turism Felix au fost admise la a doua categorie a BVB in martie 2007, dupa ce anterior acestea se tranzactionasera pe piata Rasdaq la categoria de baza.

"Vizibilitatea crescuta a societatii noastre in randul investitorilor, precum si capacitatea ei de implementa strategiile asumate prin prospectul de emisiune si planul de afaceri, argumenteaza necesitatea incadrarii sale alaturi de principalele companii romanesti cotate la prima categorie a BVB", a subliniat directorul general al Turism Felix, Florin Serac.

Potrivit directorului general, aceasta decizie marcheaza incadrarea societatii in conditiile impuse de reglementarile Bursei, respectiv: un nivel al capitalurilor proprii de peste opt milioane euro in ultimul exercitiu financiar, atingerea unei cote corespunzatoare de lichiditate a actiunilor, actionariat format din cel putin 2.000 de persoane, realizarea unui plan de afaceri pentru urmatorii doi ani.

In baza planului de dezvoltare pentru perioada 2007-2009, Turism Felix isi propune sa investeasca in aceasta perioada 105 milioane lei. Principalele obiective pentru anii 2008 si 2009 sunt finalizarea lucrarilor la strandul „Apollo” si modernizarea strandului „Felix”, proiectarea si amenajarea unei noi baze de agrement , modernizarea si redarea in circuitul turistic a hotelului „Lotus”, la nivel de 3 stele, a policlinicii si a bazei de tratament adiacente. Un alt obiectiv important este construirea unui hotel de 5 stele, cu baza de tratament, de wellness si centru de conferinte.

Pentru perioada 2007-2009, compania estimeaza o crestere a venitului mediu pe zi-turist, urmare a maririi ponderii turismului de 3-4 stele. Pentru 2008, rezultatul brut preconizat de societate este de 8,7 milioane lei, iar pentru 2009, de 10 milioane lei.

Pe ansamblul primelor noua luni din acest an, Turism Felix a realizat un profit net de 7,93 milioane lei (2,36 milioane euro), in crestere cu 15,3% fata de aceeasi perioada din 2006. Afacerile companiei au crescut cu 15,9% in primele noua luni din 2007, la 34,86 milioane lei (10,39 milioane euro), comparativ cu intervalul echivalent al anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de 30,07 milioane lei.

Actiunile TUFE se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul TUFE. Ultima cotatie a fost de 0,865 lei, inregistrata in sedinta din 26 noiembrie, ceea ce da o capitalizare de 429,17 milioane lei (119,48 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri