Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat joi ca a aprobat intentia Morgan Stanley de a detine peste 50% din actiunile HTI Valori Mobiliare, iar banca de investitii poate, astfel, deveni unul din cei mai mari actionari ai Bursei din Sibiu.
Morgan Stanley ar putea deveni unul din cei mai mari actionari ai Bursei din Sibiu - CORECT
(corecteaza stirea publicata la ora 12:26, modifica lead-ul, rectifica informatia potrivit careia Morgan Stanley detinea deja 50% din actiunile HTI Valori Mobiliare, adauga actionarii actuali ai casei de brokeraj).
De asemenea, supraveghetorul pietei romanesti de de capital a aprobat intentia Morgan Stanley de a detine in mod indirect, impreuna cu persoanele implicate, maxim 5% din actiunile Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu, deciziile urmand sa intre in vigoare la data comunicarii acestora catre Morgan Stanley International Holding Inc.

Preluarea unui pachet majoritar la casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare - care este cel mai mare actionar al Bursei din Sibiu, detinand direct 7,38% din capitalul social, si indirect 8,43% - ar face din banca de investitii unul dintre principalii actionari ai Bursei Monetar- Financiare si de Marfuri din Sibiu.
In prezent, actionarii HTI Valori Mobiliare sunt Ion Tepes, care detine 96,261% din capital, Daniel Tepes, cu 3,627%, si Mihaiela Tepes, cu o detinere de 0,112%, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a casei de brokeraj.

Morgan Stanley are la dispozitie 60 de zile pentru a trimite catre CNVM documentele aferente modificarii structurii actionariatului la HTI Valori Mobiliare, altfel decizia isi pierde valabilitatea.

La inceputul lunii septembrie, Morgan Stanley a intrat in actionariatul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce a cumparat de la HTI Valori Mobiliare un pachet de 200 de actiuni, fara drept de vot, la 150 lei/actiune.

HTI Valori Mobiliare este actionar la BVB cu o participatie de 2,76%.

Morgan Stanley a intrat in mod direct in actionariatul Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) in cadrul ultimei majorari de capital de la bursa sibiana, alaturi de Bursa din Varsovia, care a achizitionat 1,88% din capitalul social, si de Societatea de Administrare a Investitiilor Romano-Americana SIRA.

BMFMS are un capital social de 3,254 milioane lei, divizat in 16.270 actiuni, cu o valoare nominala de 200 lei.

Statutul Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu prevede ca un actionar nu poate detine mai mult de 5% din drepturile de vot in cadrul adunarii generale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri