Oferta publica primara de vanzare de actiuni (IPO) Casa de Bucovina-Club de Munte, in vederea listarii companiei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), se va derula intre 4 decembrie 2007 si 11 ianuarie 2008, potrivit prospectului publicat de BVB.
Oferta cuprinde 45,5 milioane actiuni Casa de Bucovina-Club de Munte, cu o valoare nominala de 0,10 lei si un pret de vanzare de 0,20 lei.

Valoarea totala a ofertei este de 9,1 milioane lei (2,58 milioane euro), suma pe care compania doreste sa o atraga pentru derularea investitiilor semnificative in dezvoltarea si modernizarea bazei hoteliere si de tratament, pregatirea personalului si promovarea serviciilor prestate de emitent.

Fata de actualul capital social al Casei de Bucovina-Club de Munte SA Gura Humorului, pentru IPO s-au emis in plus 37,44% actiuni. Intermediarul ofertei este casa de brokeraj Rombell Securities.

In prezent, Casa de Bucovina-Club de Munte are un capital social de 12,18 milioane lei, divizat in 121.839.600 actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este SIF Muntenia (SIF4), care controleaza 85,49% din actiuni, in vreme ce Consiliul Local Gura Humorului detine 11,06% din capitalul social. Printre actionari mai figureaza World Trade Center Management Romania, cu 0,645%, si Cominco SA, cu 1,92%.

Casa de Bucovina-Club de Munte opereaza hotelul de patru stele Best Western Bucovina-Club de Munte, din statiunea Gura Humorului. Hotelul este situat in imediata vecinatate a manastirilor pictate din Bucovina, la 5 km de Manastirea Humorului si la 6 km de Manastirea Voronet. De asemenea, hotelul Best Western Bucovina-Club de Munte este un bun punct de plecare in asa-numitul "Tur al manastirilor" - cu numeroase obiective turistice: biserica de sare si catedrala catolica de la Cacica, biserica pictata de la Arbore, Marginea (cu faimoasa ceramica neagra), Putna, Sucevita, Moldovita, Manastirea Humorului si Manastirea Voronet.

Societatea detine terenuri in suprafata de 176.000 mp, din care in proprietate 174.000 mp si in concesiune 2.000 mp. Pe langa hotelul Best Western Bucovina, situat in Gura Humorului, compania detine sala de conferinte TISA (constructie noua, cu o suprafata de 500 mp) si cabana Arinis (denumita motel).

Casa de Bucovina-Club de Munte a incheiat primele noua luni din 2007 cu un profit net de 511.640 lei, in crestere cu 61,11% fata de intervalul echivalent al anului trecut (317.563 lei). Afacerile companiei din primele trei trimestre ale anului curent au avansat cu 3,52%, la 4,015 milioane lei, comparativ cu perioada similara din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 3,88 milioane lei.

La sfarsitul luni septembrie 2007, totalul capitalurilor proprii ale Casei de Bucovina-Club de Munte se situau la 21,96 milioane lei, in crestere cu 2,39% fata de nivelul lunii septembrie 2006.
Strategia de dezvoltare a Casei de Bucovina-Club de Munte pe perioada 2007-2009 prevede consolidarea pozitiei societatii pe piata hoteliera de 3-4 stele din Bucovina si diversificarea ofertei turistice prin lansarea unui "Han Turistic", destinat clientelei itinerante si corporate.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri