Producatorul de utilaj energetic si petrolier Vulcan Bucuresti (VULC) a afisat pentru al treilea trimestru afaceri de 16,71 milioane lei (5 milioane euro), cu 5% mai mari decat cele incheiate in prima jumatate a acestui an, si o pierdere de 546.000 lei, mult mai mica decat cea din primele sase luni.
In primul semestru din acest an, Vulcan Bucuresti afisase o cifra de afaceri de 15,88 milioane lei si o pierdere de 7,14 milioane lei.

Pe primele noua luni din 2007, afacerile Vulcan au urcat la 32,59 milioane lei (9,71 milioane euro), aproape cat cele incheiate pe intreg anul 2006, de 33,85 milioane lei.

In perioada ianuarie-septembrie 2007, Vulcan a inregistrat o pierdere de 7,69 milioane lei (2,29 milioane euro), iar pana la sfarsitul anului aceasta s-ar putea diminua, deoarece compania estimeaza ca va obtine profit in ultimul trimestru.

In primele trei trimestre ale anului curent, veniturile din exploatare s-au situat la 41,6 milioane lei, iar cheltuielile totale s-au cifrat la 49,1 milioane lei. Pierderea operationala (EBITDA) din primele noua luni este de 5,79 milioane lei.

Reducerea semnificativa a pierderilor in trimestrul al treilea si estimarile de profit pentru ultimul trimestru al anului sunt semnul finalizarii unui lung proces de relocare prin care a trecut compania, spun oficialii Vulcan.

Astfel, in circa trei ani, Vulcan Bucuresti si-a relocat transferat capacitatea de productie din zona Sebastian din Bucuresti in zona Berceni. Costurile relocarii s-au cifrat la 5 milioane de euro.

Vulcan Bucuresti este o companie membra a Grupului Energetic Tender, care detine 71,06% din actiuni. Compania are un capital social de 61,14 milioane lei, divizat in 24,46 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Capitalizarea Vulcan este de 112,5 milioane lei (32,24 milioane euro), conform ultimei cotatii de 4,60 lei. Actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul VULC.

Vulcan Bucuresti este liderul local pe piata productiei unitatilor de pompare, cu o cota de 88%, avand ca principal client compania OMV-Petrom. La nivel mondial, compania detine 9% din piata unitatilor de pompare.

Pe piata utilajului energetic din Romania, Vulcan are a doua cota, de 25%, liderul fiind Alstom din Franta, cu 40%. La nivel european, Vulcan controleaza 14% din piata utilajelor energetice, dupa liderul Rafako din Polonia (30%) si Alstom (27%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri