Actionarii companiei de asigurari Ardaf Bucuresti (ARDF), membra a grupului ceh PPF Investments, au majorat capitalul intr-o prima etapa cu 21,8 milioane lei (8 mil. euro), dupa ce au subscris 85% din titlurile emise in scopul majorarii.
In prima etapa, derulata intre 1 noiembrie-30 noiembrie, actionarii au subscris 217,956 milioane titluri Ardaf (ARDF), cu o valoare nominala de 0,10 lei, la un pret de 0,13 lei, din care 0,03 lei reprezinta prima de emisiune. Valoarea totala a subscrierilor dupa aceasta etapa este de 28,33 milioane lei, din care 21,8 milioane lei vor merge la majorarea capitalului social, iar 6,54 milioane lei vor fi inregistrati la rezerve, sectiunea prime de emisiune.

Pentru aceasta majorare, au fost emise in total 256,5 milioane actiuni, cu un pret de emisiune de 0,13 lei.

Cele peste 38,54 milioane actiuni ramase nesubscrise dupa prima etapa vor fi oferite spre subscriere nelimitat, in perioada 3-5 decembrie, actionarilor care au participat in prima etapa. In cazul unei suprasubscrieri, cele 38,54 milioane titluri vor fi alocate actionarilor dupa metoda prorata.

Consiliul de administratie al companiei de asigurari Ardaf a fost mandatat in septembrie de catre actionari sa opereze majorari de capital in limita a 50% din cel existent, timp de un an si, totodata, sa poata vinde unele active in limita a 8 milioane euro.

Ardaf Bucuresti are un capital social de 162,59 milioane lei, divizat in 1,626 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania Sabile Ltd, membra a grupului ceh PPF Investments, controleaza, in prezent, un pachet reprezentand circa 70,81% din actiunile societatii de asigurari Ardaf, in urma preluarii pachetelor detinute anterior de Tender SA si Daniel Voicu, persoana fizica. Raiffeisen Zentralbank AG Austria mai detine 7,67% din capitalul Ardaf.

Ardaf a afisat prime brute subscrise in valoare de 80,63 milioane lei (25,72 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in scadere cu 34,13% fata de acelasi interval din 2006, pe fondul declinului afacerilor de asigurari generale, potrivit raportului financiar.

Compania de asigurari Ardaf si-a redus pierderile inregistrate in prima jumatate a acestui an la mai putin de jumatate (cu 56,4%) pana la 35,92 milioane lei (circa 11,5 milioane euro), comparativ cu acelasi interval din 2006, cand a inregistrat pierderi in valoare de 82,42 milioane lei. Activele totale inregistrate in situatiile financiare pentru primul semestru din 2007 sunt de 224,6 milioane lei, in crestere cu 34,70% fata de anul anterior.

Ardaf are o capitalizare de 203,24 milioane lei (58,07 milioane euro), conform cotatiei de 0,125 lei, stabilita in data de 3 decembrie. Titlurile Ardaf Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF.

SC Asigurare Reasigurare Ardaf SA a fost infiintata in noiembrie 1992 si are sediul central in Cluj-Napoca. Reteaua teritoriala a companiei este formata din peste 200 de agentii si puncte de lucru si 32 de sucursale. Ardaf ofera produse de asigurari de viata, asigurari de persoane altele decat cele de viata, de autovehicule, maritime si de transport, de aviatie, bunuri, raspundere civila, pierderi financiare din riscuri asigurate si raspundere civila auto (RCA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri