Producatorul de cabluri Romcab Targu Mures (MCAB) a vandut un teren si cladirile aferente, unde in prezent isi desfasoara activitatea, cu suma de 9 milioane euro, urmand ca in doi ani sa isi transfere locul de fabricare in scopul cresterii si extinderii productiei, a informat societatea.

Romcab a vandut catre Valtecia Achizitii SRL un teren cu o suprafata de 42.000 mp si cladirile aferente cu o suprafata construita de 29.000 mp.

Vanzarea imobilelor s-a efectuat in conformitate cu planul de reorganizare a firmei, care prevede ca in maxim doi ani societatea sa isi construiasca o noua facilitate de productie, perioada in care firma va continua sa functioneze in spatiul existent, in baza contractului de inchiriere incheiat cu noul proprietar.

Romcab isi propune introducerea in fabricatie a unei noi categorii de produse - cabluri de energie pentru infrastructura - dar si dublarea capacitatii productiei de cabluri auto, in aceste conditii spatiul actual fiind insuficient.

Compania a afisat in primele noua luni din 2007 un profit net de 1,54 milioane lei (458.900 euro), de 5,2 ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut (300.000 lei), pe fondul vanzarii unor active.

In intervalul ianuarie-septembrie din 2007, afacerile societatii s-au cifrat la 37,1 milioane lei (11,05 milioane euro), in crestere cu 4,2% fata de intervalul echivalent din 2006, cand acestea au fost de 35,6 milioane lei.

Cresterea profitului a fost determinata de vanzarea de active, reflectata in alte venituri din exploatare, care in primele noua luni ale acestui an s-au cifrat la 5,5 milioane lei (1,63 milioane euro), cu mult mai mari decat in perioada similara din 2006, cand acestea au fost de 55.200 lei.

Romcab Targu Mures are un capital social de 14 milioane lei (4,06 milioane euro), divizat in 5,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Sadalbari SRL, care controleaza peste 75% din capital. Morgan Stanley & Co International LTD detine 10%, iar MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds NV are o participatie de 5,63%.

Titlurile Romcab se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul MCAB. Valoarea de piata a companiei este de 70 milioane lei (19,96 milioane euro), conform ultimei cotatii de 12,50 lei, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare din 3 decembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
REPORTAJ: Romcab, uzina care aprinde luminile Ferrari si Dacia