Ministrul pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat ca, pana in prezent, cinci IMM romanesti intentioneaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti.
"Pana acum, cinci IMM s-au inscris pentru listarea la Bursa. Procedeul este unul complicat, dar avem contact permanent cu Bursa in vederea realizarii acestui proces. Domeniile de activitate ale celor cinci societati sunt cel textil, al apelor minerale si IT", a precizat Ovidiu Silaghi, citat de NewsIn.

Ministrul pentru IMM declara, la inceputul lunii octombrie, ca va demara un turneu in tara si va incerca sa incheie un acord cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a incuraja firmele mici si mijlocii sa se listeze la bursa.

El a precizat ca ministerul pe care il conduce a inceput deja discutiile cu conducerea Bursei de la Bucuresti pentru a fi incheiat un acord in sensul reducerii de catre BVB a costurilor de listare. De asemenea, Silaghi a spus ca prin acordul dintre ministerul IMM-urilor si BVB, se va incerca si demararea unui program de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii care sunt eligibile si vor sa se listeze pe bursa de la Bucuresti.

Ministrul Silaghi a explicat ca este nevoie ca intreprinderile sa inregistreze minim trei ani de activitate din punct de vedere economic, sa aiba un istoric de afaceri relevant, sa aiba statutul juridic corespunzator (societate pe actiuni - SA), si sa fi declarat in actele constitutive un sector specific de activitate conform unui cod CAEN.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri