Bursa din Toronto (TSX) a anuntat luni ca a incheiat un acord pentru achizitia bursei din Montreal pentru o suma cu putin peste 1,3 miliarde dolari canadieni (valoare similara in dolari americani), platita in actiuni si numerar.

Acest acord semnat intre TSX, proprietarul bursei din Toronto, cea mai importanta din Canada, si bursa din Montreal, specializata pe produse derivate, va da nastere unui grup bursier de prim plan, mai competitiv pe plan international, au aratat cele doua burse, intr-un comunicat comun.

Consiliul de administratie al bursei din Montreal a recomandat actionarilor sai sa aprobe acordul conform caruia au doua posibilitati : fie primesc 0,5 actiuni TSX si 13,95 dolari pentru fiecare actiune detinuta, fie plata se face doar in numerar si primesc 42,56 dolari/actiune. Aceasta suma reprezinta o prima de 14% fata de cursul de inchidere de vineri de la bursa din Montreal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri