Actionarii producatorului de lactate si branzeturi Brailact Bucuresti (BRLT), care detine marca Brenac, au aprobat promovarea companiei la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti si contractarea unor credite de 1,5 milioane euro.

Imprumutul de 1,5 milioane euro va fi utilizat pentru achitarea unui credit mai vechi si asigurarea necesarului de capital de lucru. Actionarii au mai aprobat suplimentarea unei linii de credit, cu suma de 750.000 euro.

Brailact Bucuresti are un capital social de 10 milioane lei, divizat in 100 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarii principali ai societatii sunt Theodors Malideros, cu 48,67%, si Antonios Tirpintiris, cu 48,67% din totalul actiunilor.

Brailact SA a fost infiintata in anul 1955 si are ca domeniu de activitate fabricarea produselor lactate, iar din 2004 a devenit unic producator si distribuitor al produselor sub brandul Brenac.

Valoarea de piata a companiei este de 89,8 milioane lei ( milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,90 lei, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare din 20 decembrie. Titlurile Brailact se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul BRLT.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Americanii felicita bursa locala pentru statutul de piata emergenta