La inceputul sedintei de tranzactionare, indicele bursier Karachi Stock Exchange 100 a scazut cu 4,6%, cea mai mare scadere procentuala din ultimele 18 luni, aproape de limita pietei, de 5%.

"Nu exista cumparatori in piata, numai vanzatori", a declarat directorul de brokeraj din cadrul Capital One Equities, Shuja Rizvi.

"Toate actiunile de pe ecran sunt la limita inferioara", a adaugat acesta.

Conform regulilor intocmite pentru a preveni o panica a vanzarilor, indicele nu poate inregistra o fluctuatie mai mare de 5% intr-o singura zi.

Bhutto a fost ucisa joi int-un atac armat, inaintea alegerilor parlamentare programate pentru 8 ianuarie, punand sub semnul intrebarii posibilitatea unei tranzitii line la democratie, dupa aproape un deceniu de guvernare militara sub conducerea presedintelui Pervez Musharraf.

Citeste si:

Asasinatul a dus la izbucnirea violentelor, in special in provincia sudica Sindh, unde Bhutto avea cea mai puternica sustinere politica si unde se afla Karachi, cel mai mare oras si capitala financiara a tarii.

Multimile infuriate de moartea ei au dat foc garilor si vehiculelor, iar violentele si lipsa sigurantei au paralizat intreaga tara.

Pietele au fost inchise vineri din cauza asasinatului.

Luni, dupa ce Karachi si alte orase mari au inceput sa revina la normal, vanzarile au tulburat piata, determinand o scadere pana la nivelul minim de 14.086,79 puncte. Piata nu a inregistrat o scadere de 5% din 14 iunie 2006.

Rupia pakistaneza, controlata atent de banca centrala, s-a depreciat de asemenea cu 0,6% pe fondul vanzarilor masive.