Bursele din Pakistan au scazut drastic luni, aceasta fiind prima reactie la asasinarea fostului prim-ministru Benazir Bhutto, a carei moarte a aruncat tara in una dintre cele mai grave crize de pana acum, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
La inceputul sedintei de tranzactionare, indicele bursier Karachi Stock Exchange 100 a scazut cu 4,6%, cea mai mare scadere procentuala din ultimele 18 luni, aproape de limita pietei, de 5%.

"Nu exista cumparatori in piata, numai vanzatori", a declarat directorul de brokeraj din cadrul Capital One Equities, Shuja Rizvi.

"Toate actiunile de pe ecran sunt la limita inferioara", a adaugat acesta.

Conform regulilor intocmite pentru a preveni o panica a vanzarilor, indicele nu poate inregistra o fluctuatie mai mare de 5% intr-o singura zi.

Bhutto a fost ucisa joi int-un atac armat, inaintea alegerilor parlamentare programate pentru 8 ianuarie, punand sub semnul intrebarii posibilitatea unei tranzitii line la democratie, dupa aproape un deceniu de guvernare militara sub conducerea presedintelui Pervez Musharraf.

Asasinatul a dus la izbucnirea violentelor, in special in provincia sudica Sindh, unde Bhutto avea cea mai puternica sustinere politica si unde se afla Karachi, cel mai mare oras si capitala financiara a tarii.

Multimile infuriate de moartea ei au dat foc garilor si vehiculelor, iar violentele si lipsa sigurantei au paralizat intreaga tara.

Pietele au fost inchise vineri din cauza asasinatului.

Luni, dupa ce Karachi si alte orase mari au inceput sa revina la normal, vanzarile au tulburat piata, determinand o scadere pana la nivelul minim de 14.086,79 puncte. Piata nu a inregistrat o scadere de 5% din 14 iunie 2006.

Rupia pakistaneza, controlata atent de banca centrala, s-a depreciat de asemenea cu 0,6% pe fondul vanzarilor masive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri