Topul brokerilor de la Bursa in 2007

Firma de brokeraj KBC Securities ocupa prima pozitie in topul firmelor de intermediere la Bursa de Valori Bucuresti in 2007, fiind urmata de Raiffeisen Capital & Investment.

KBC Securities a intermediat, anul trecur, tranzactii totale de 4,3 mld. de lei (1,3 miliarde euro), ceea ce inseamna 11,39% din valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni, obligatiuni si drepturi derulate la BVB si piata Rasdaq. KBC a rulat in luna decembrie 388,4 mil. lei, adica 10,42% din piata, conform datelor publicate de Bursa de Valori Bucuresti.

KBC a iesit in avidenta prin mai multe tranzactii mari din 2007, una dintre cele mai importante fiind preluarea Asirom de catre Vienna Insurance Group (VIG).

Casa de brokeraj a grupului belgian KBC Group, a preluat integral, la finele lui 2006, pachetul de actiuni, detinut de omul de afaceri Sorin Apostol, la societatea Swiss Capital Romania.

Firma de pe locul doi s-a remarcat in ultimul an prin intermedierea ofertei publice initiale a Transgaz Medias, vedeta anului pe bursa locala. Raiffeisen Capital & Investment a intermediat tranzactii anuale in valoare de 3,07 miliarde de lei, ceea ce se traduce prin 8,13% din piata. Firma a castigat teren in topul brokerilor pentru luna decembrie, ocupand prima pozitie, datorita intermedierii ofertei Transgaz.

Compania de pe locul trei, CA IB Securities, a intermediate schimburi de 3 miliarde lei in 2007, adica 7,94% din piata.

Liderul din 2006, ING Bank Romania, detine locul patru, coborand astel trei pozitii fata de clasamentul din urma du 12 luni, cu transferuri de 2,9 miliarde lei, adica o felie de 7,69% din piata.

Pozitia a cincea este detinuta SSIF Broker cu tranzactii de 1,9 miliarde de lei.

Casa de brokeraj Broker Cluj este urmata in top de BT Securities si EFG Eurobank Securities, in timp ce ultimele trei locuri in top 10 din 2007 sunt ocupate de firmele IFB Finwest, Carpatica Invest si ABN Amro Securities Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri