Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) a devenit, incepand cu luna ianuarie, membru al organizatiei internationale Association of Futures Markets, a anuntat bursa sibiana intr-un comunicat.

Associtation of Futures Markets (AFM) este o organizatie internationala fondata in 1997 care reuneste pe baza de voluntariat burse, case de compensare si alte entitati financiare cu implicare in special pe pietele futures emergente din Europa, Asia, America de Sud si Africa. Sediul sau se afla in Ungaria, la Budapesta. AFM este prima asociatie internationala la care adera bursa sibiana, potrivit comunicatului.

"Intrarea bursei sibiene in aceasta asociatie are la baza dorinta de a sprijini comunicarea intre bursele de instrumente derivate si de a intari relatiile cu acestea. Consideram ca, in acest fel, putem contribui activ la facilitarea transferul de informatii intre entitatile bursiere si la schimburile de experienta dintre membrii AFM", a spus presedintele BMFMS, Teodor Ancuta.

Printre membrii AFM se numara Eurex Frankfurt, Euronext, Budapest Stock Exchange, Dubai Gold and Commodities Exchange, South Africa Futures Exchange.