Pretul monedei europene pentru sfarsitul lunii septembrie a fost cotat la inchiderea sedintei de vineri a Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) la 3,6485 lei, in contextul in care piata se asteapta la o evolutie volatila a cursului de schimb pe piata valutara in 2008.

"Evolutia din acest an a cursului va fi una volatila. Pe langa factorii interni, precum inflatia, deficitele de cont si comercial si deciziile de politica monetara ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR), un rol important va reveni influentelor externe, asa cum sunt pretul la titei sau starea economiei americane, care simte inca influentele recentei crize de pe piata imobiliara din SUA", a spus un broker de pe piata futures de la Sibiu.

Contractele la termen (futures) cu scadenta la sfarsitul lunii septembrie din 2008 erau tranzactionate la finalul lui 2007 la cotatia de 3,60 lei/euro. Primele tranzactii din acest an, realizate joi, au crescut insa la 3,69 lei/euro, urmand evolutia cotatiilor valutare din ultimele zile de tranzactionare de pe piata interbancara din 2007, dar la inchidere au scazut pana la 3,6698 lei/euro, dupa ce euro atinsese in cursul sedintei un minim de 3,65 lei/euro. Vineri, contractele futures pentru septembrie erau cotate in deschidere la 3,65 lei/euro, pentru ca inchiderea sa se realizeze la 3,6485 lei/euro.

Pentru prima luna de primavara, tranzactiile de joi cu contracte la termen au adus o apreciere a monedei europene la 3,6100-3,6303 lei/euro. Vineri evolutia ascendenta a monedei unice s-a temperat usor, tranzactiile fiind realizate la 3,6005-3,6290 lei/euro, cu o inchidere la 3,61 lei/euro, cu aproape 7 bani mai mult pentru un euro decat la inchiderea ultimei sedinte din 2007 a bursei sibiene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri