Investitorii pe bursa instrumentelor derivate de la Sibiu (BMFMS) au plasat 242,7 milioane lei (66,27 milioane euro) in intervalul 7-11 ianuarie, in peste 66.000 de contracte la termen, cele mai cautate fiind derivativele pe SIF Oltenia (DESIF 5) si SIF Moldova (DESIF 2).
In topul de lichiditate al saptamanii s-au impus DESIF 5 cu 35.127 contracte, urmate de DESIF 2, cu 27.878 contracte.

Ultima sedinta a saptamanii 7-11 ianuarie a mentinut lichiditatea buna, fiind incheiate 10.179 contracte futures si options, din 1751 tranzactii, valoarea acestora fiind de 36,61 milioane lei. Plasamentele s-au desfasurat pe fondul unei evolutii preponderent descendente, sesiunea de vineri punand punct unei saptamani de scaderi succesive semnificative.

Despre sedinta de vineri, 11 decembrie, Mirabela Coos a declarat ca „deprecierile cotatiilor au oferit castiguri frumoase shorterilor si chiar daca au dus la pierderi pentru optimistii pietei, au atras din ce in ce mai multi investitori, dovada facand-o numarul de pozitii in crestere. Optimismul insa se mentine intr-o oarecare masura atata timp cat cotatiile futures s-au mentinut aproape constant cu circa 5% peste preturile din piata la vedere”.

In sedinta de vineri, DESIF 5 au fost cele mai "cerute" produse, cu 5214 contracte realizate. Pentru scadenta martie, DESIF 5 s-au depreciat cu 3,17 bani si au ajuns la 4,0503 lei/titlu. DESIF 5 iunie au scazut cu 1,47 bani si au fost cotate la 4,2654 lei/actiune.

In aceeasi sedinta de vineri, DESIF 2 au ocupat locul secund, cu 4583 contracte. Pentru luna martie, DESIF 2 au fost cotate la 3,2149 lei, iar pentru iunie, la 3,34 lei/titlu.

Cursul euro-leu a ocupat vineri locul al treilea in top, cu 95 de contracte incheiate, totalul pe intreaga saptamana fiind de 635 contracte. Moneda unica a fost cotata la 3,682 lei pentru martie, in crestere cu 0,2 bani, si la 3,69 lei pentru septembrie, in stagnare.

In piata derivatelor pe aur, uncia a fost cotata pentru martie la 888 dolari, pe fondul atingerii unui record istoric pe piata mondiala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri