Actiunile listate la bursele europene au inchis sedinta de tranzactionare de vineri la cotatii joase, dupa ce a avut o cadere pana la un nivel nemaiatins din decembrie 2006, in contextul ingrijorarii din cauza efectelor crizei creditelor, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Actiunile care au inregistrat cele mai mari scaderi au fost cele ale producatorilor de alimente si de bauturi, deoarece increderea investitorilor a fost afectata de ingrijorarea ca efectele crizei creditelor de pe pietele internationale, declansata de turbulentele din sectorul ipotecar american, sunt departe de a se fi terminat.

Astfel, cotatia actiunilor Unilever a coborat cu 4,6%, dupa ce banca de investitii Morgan Stanley a coborat calificativele producatorului de bunuri de larg consum. Caderea actiunilor Unilever a dus la ieftinirea actiunilor altor companii din sector.

Indicele european DJ Stoxx pentru produse alimentare si bauturi a avut o scadere de aproape 3,6%, cea mai mare din iunie 2003, in contextul in care actiunile Nestle au coborat cu 4,3%, cele ale Danone, cu 3,2%, iar cele ale companiei Pernod Ricard, cu 4,1%.

Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 a inchis sedinta de tranzactionare in scadere cu 0,5%, la un nivel de 1.429,83 de puncte, recastigand putin teren, dupa ce a cazut pana la un nivel de 1.420,90 puncte, minim atins de la inceputul lui decembrie 2006.

"Am avut o petrecere de sfarsit de an, iar acum suferim de o mahmureala pe masura", a comentat pentru Reuters un strateg pentru piete de capital de la banca germana BremerLandesbank, Susanne Lahmann.

"Temele principale sunt acelesi, doar ca asistam la o accentuare a temerilor jucatorilor de pe piete", a adaugat Susanne Lahmann.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri