Conducerea Nuclearelectrica va propune actionarilor listarea companiei la BVB

Conducerea Nuclearelectrica va propune listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), care va avea loc in februarie, a declarat, potrivit NewsIn, directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica.

"Nu am facut inca cerere in acest sens catre Ministerul Economiei si Finantelor. Am comandat o analiza referitor la procedura de urmat. In primul rand trebuie sa am o aprobare a actionarului majoritar. Suntem prinsi in program. Acum pregatesc materialul pentru aprobarea in Adunarea Generala a Actionarilor, in februarie", a precizat directorul general al Nuclearelectrica.

Chirica a precizat ca discutiile in ceea ce priveste listarea la Bursa sunt in faza incipienta.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat la 14 decembrie, in cadrul unei conferinte la Medias, ca in 2008 intentioneaza listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a 10% din actiunile societatilor Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Tototdata, Nuclearelectrica este in proces de negociere cu cele sase companii care au depus oferte pentru construirea reactoarelor 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda.

"Suntem zilnic in proces de negociere, procesul continua la temperaturi inalte. Se negociaza cu sase firme in acelasi timp: Electrabel Belgia, Enel Italia, Iberdrola Spania, CEZ Republica Ceha, Arcelor-Mittal Romania si RWE Germania", a subliniat Teodor Chirica.

Realizarea obiectivului energetic de la Cernavoda presupune investitii de circa 2,3 miliarde de euro, iar fiecare din cele doua reactoare ar urma sa aiba o putere instalata de 720 MW. Punerea in functiune a Unitatilor 3 si 4 este prevazuta pentru 2014, respectiv 2015.

Societatea Nationala Nuclearelectrica este producator de energie electrica, termica si de combustibil nuclear si se afla sub autoritatea Ministerului Economiei si Finantelor, statul detinand 90,28% din actiuni, iar Fondul Proprietatea, 9,72%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri