Actionarii Institutului de Proiectare si Inginerie pentru Industria Metalurgica, Ipromet Bucuresti (IPRA), au aprobat diminuarea capitalului social cu 3,75 milioane lei, la 269.800 lei, si divizarea societatii prin infiintarea unei noi companii (Ipromet Imobiliari SA).

Diminuarea capitalului va fi realizata prin anularea a 3,75 milioane actiuni. Actionarii au mai aprobat si constituirea noii companii, Ipromet Imobiliari SA si actul constitutiv al acesteia. Data de 24 ianuarie a fost stabilita ca data de inregistrare.

In prezent, Ipromet Bucuresti are un capital social de 4,02 milioane lei (1,08 milioane euro), divizat in 4,02 milioane actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. Actionarul principal al companiei este Broadhurst Investments LTD, care detine 38,42% din actiuni.

Valoarea de piata a societatii este de 12,06 milioane lei (3,26 milioane euro), conform ultimei cotatii de 3 lei/actiune, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare din 14 decembrie 2007. Titlurile Ipromet se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul IPRA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FTSE confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE
Setari Cookie-uri