BRD devine actionarul majoritar al SG Asset Management

BRD- Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active si numar de unitati, poate prelua circa 95% din actiunile administratorului de fonduri mutuale SG Asset Management-BRD SAI, a hotarat arbitrul pietei de capital, intr-o sedinta din 15 ianuarie.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) primise o solicitare in acest sens pe 25 octombrie 2007, potrivit deciziei, publicata in buletinul institutiei.

BRD preia, astfel, pachetul majoritar de actiuni - de 94,83334% - al companiei de la divizia de administrare de fonduri mutuale a grupului francez Societe Generale - SG Asset Management (SGAM), care detinea 94,5% din capitalul subsidiarei romanesti.

"In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei decizii, SG Asset Management - BRD Societate de administrare a investitiilor SA are obligatia de a transmite la CNVM documentele aferente dobandirii de catre BRD - Groupe Societe Generale S.A. a participatiei mentionate si de a solicita C.N.V.M. autorizarea modificarii structurii actionariatului ca urmare a dobandirii participatiei mentionate; in caz contrar decizia isi va pierde valabilitatea", se arata in hotararea CNVM.

De altfel, SG Asset Management-BRD SAI isi va schimba si denumirea in BRD Asset Management, actiune aprobata de CNVM printr-o hotarare din 11 ianuarie, care valideaza decizia actionarilor administratorului de fonduri mutuale din 10 octombrie 2007.

CNVM a autorizat, de asemenea, componenta consiliului de administratie a SG Asset Management-BRD SAI, formata din Alexandru Cercel-Duca (presedinte), Lucian Cojocaru, Jean-Baptiste Hueber, Albert Reculeau si Dan Nicu.

SG Asset Management-BRD SAI administreaza doua fonduri mutuale pe piata romaneasca - fondul monetar Simfonia 1, cu active de 84,2 milioane lei (22,8 milioane euro) pe 18 ianuarie, si fondul diversificat Concerto, cu active administrate de 16,9 milioane lei (4,6 milioane euro) la aceeasi data, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a companiei de administrare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri