Actiunile BRD, usor afectate de frauda de 5 mld. euro

Actiunile BRD SocGen au deschis tranzactionarea la pretul de 19,50 lei, in scadere cu 1% fata de ieri, insa si-au revenit repede, depasind chiar, cu 1,02%, pretul de ieri, pana la 19,90 lei, la doar o ora de la reluarea tranzactionarii, sustin brokerii.

Actiune BRD SocGen au fost reluate la tranzactionare, joi la 12:35, dupa ce BRD a transmis ca rezultatele sale financiare nu vor fi afectate de frauda cu care se confrunta banca sa mama, Societe Generale, in Franta.

Actiunile BRD SocGen au fost suspendate de la tranzactionare in deschiderea sedintei de joi, conform Codului Bursei, "in vederea mentinerii unei piete ordonate si a asigurarii accesului egal la informatia necesara deciziei de a investi".

Banca franceza, Societe Generale, a anuntat joi dimineata ca este victima a unei fraude, in cadrul diviziei sale de brokeraj, ce se ridica la 4,9 miliarde euro, la care se adauga si deprecieri ale activelor, legate de criza creditelor ipotecare, de doua miliarde euro.

BRD a anuntat, ulterior, ca "nu este afectata in niciun fel de aceasta situatie, care nu pune in cauza nici rentabilitatea sa, nici continuarea strategiei sale de dezvoltare pe piata".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri