Toti indicii Bursei de la Bucuresti au inchis sedinta de ieri pe verde, cu aprecieri considerabile, indicele societatilor de investitii financiare, BET-FI, fiind castigatorul zilei cu o crestere de peste 5%, iar lichiditatea pietei a atins cel mai mare nivel de la inceputul acestui an.
Lichiditatea pietei principale a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) s-a ridicat joi la 83,15 milioane lei (22,06 milioane euro), in crestere cu 75%, fata de sedinta precedenta. Schimburile cu actiuni au crescut cu 50% fata de media zilnica inregistrata anul trecut, de 55,21 milioane lei.

"A fost o sedinta de revenire pentru Bursa de la Bucuresti, in special pentru indicele BET-FI, care a castigat 5,21%, dupa ce in ultimele trei zile a suferit o depreciere de 10,35%. Aprecierea indicilor a venit ca urmare a evolutiei pozitive a pietei americane, care a inchis in urcare cu 2,5%", a declarat, potrivit NewsIn, Radu Taranu, trader Intercapital Invest.

Bursa de pe Wall Street a incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri in crestere, la fel ca toate pietele asiatice. La New York, dupa cinci sedinte consecutive de scadere, indicele Dow Jones a inregistrat o crestere de 2,50%, piata Nasdaq a cunoscut o crestere de 1,05%, iar indicele S&P 500 s-a apreciat cu 2,14%.

SIF Oltenia (SIF5), Transgaz Medias (TGN) si bancile s-au aflat in topul preferintelor investitorilor si au ocupat primele patru locuri in clasamentul valoric al schimburilor cu actiuni, captand 39,63 milioane lei, aproape jumatate din lichiditatea pietei.

Transferurile cu actiunile SIF Oltenia (SIF5) au atras prima lichiditate din piata, de 13,97 milioane lei si au urcat cu 4,75%, pana la pretul de 3,53 lei/actiune, in timp ce, in prima zi de tranzactionare la categoria I a BVB, titlurile Transgaz Medias (TGN) au atras a doua lichiditate a sedintei, de 9,14 milioane lei, si s-au depreciat cu 4,02%, la 274,50 lei/actiune.

"Actiunile Transgaz au inregistrat un volum mare de tranzactionare, dar au avut o evolutie negativa, ca urmare a suspendarii de la tranzactionare pentru cateva zile, fara sa aiba parte de scaderile din ultimele sedinte", a precizat Radu Taranu.

Schimburile cu titlurile BRD SocGen (BRD) au captat a treia lichiditate din piata, de 8,63 milioane lei, desi au fost suspendate de la tranzactionare in prima parte a sedintei, si au inchis la 20 lei/actiune, in urcare cu 1,52 %. Jumatate din lichiditatea actiunilor BRD a fost data de o tranzactie speciala (deal), in valoare de 4,31 milioane lei, cu 215.640 titluri, care s-a perfectat la un pret de 20 lei.

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au urmat cu un rulaj de 7,90 milioane lei, pe o apreciere de 2,84%, pana la pretul de 0,7250 lei, in vreme ce titlurile SIF Moldova (SIF2) s-au scumpit cu 5,84%, la 2,72 lei, pe fondul unui rulaj de 7,87 milioane lei.

Tranzactiile cu actiuni SIF Muntenia (SIF4) au insumat 6,28 milioane lei, iar cotatia a castigat 4,52%, la 1,85 lei/actiune, in vreme ce titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) au generat a saptea lichiditate, de 4,34 milioane lei, si s-au scumpit cu 4,21%, la 2,72 lei.

Titlurile SIF Transilvania (SIF3) au ocupat locul opt in clasamentul valoric al schimburilor cu actiuni, cu un rulaj de 3,03 milioane lei si s-au apreciat cel mai mult de pe sectorul societatilor de investitii financiare, cu 6,55%, la 1,79 lei/actiune, iar pretul actiunilor SSIF Broker Cluj (BRK) a crescut, cu 5,10%, la 2,06 lei, pe o lichiditate de 2,66 milioane lei.

Transferurile cu actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) s-au ridicat la 2,09 milioane lei, a zecea lichiditate din piata, cu o apreciere de 4,22%, la 0,0864 lei/actiune, in timp ce titlurile Biofarm (BIO) au atras 1,87 milioane lei si au inchis la 0,4590 lei, in urcare cu 6,25%.

Pe piata instrumentelor derivate a BVB nu s-au incheiat contracte la termen (futures).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri