Decizia arbitrului pietei de capital vine ca urmare a litigiului pe care societatea de investitii il are cu administratorul firmei Cocor SA, Daniel Stoica, care solicita nulitatea absoluta a majorarii capitalului social, iar urmatorul termen al procesului este staiblit pentru 16 ianuarie.

Pachetul de 546 milioane de noi actiuni SIF Transilvania (SIF 3) emise in urma majorarii de capital sunt blocate de la tranzactionare din data de 21 iulie, de cand au fost incarcate in conturile clientilor de catre Depozitarul Central.

Actionarii Societatii de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) au renuntat in aprilie la dividendul brut de 0,0630 lei pe titlu, in favoarea primirii unei actiuni gratuite, in cadrul majorarii capitalului cu 54,6 milioane lei, pana la nivelul dublu, de 109,21 milioane lei.

Citeste si:

Intarzierea majorarii capitalului social a survenit pe fondul proceselor intentate de catre firma Cocor Turism Bucuresti, actionar la SIF Transilvania, si de Daniel Stoica, administrator al Cocor, si Teodor Moise, actionar minoritar la societatea de investitii, care au contestat modul de majorare a capitalului social.

Tribunalul Brasov a conexat pe 28 noiembrie dosare care contineau cereri de anulare a majorarii capitalului social de la SIF Transilvania (SIF3), formulate de Cocor SA si Daniel Stoica, si a amanat pentru de data de 12 decembrie 2007 pronuntarea in acest sens.

Curtea de Apel Brasov a admis, pe 11 decembrie, ca apelul Cocor SA in vederea anularii majorarii de capital de la SIF Transilvania a fost formulat tardiv, iar in cazul in care Cocor nu face recurs la Inalta Curte, actiunile ar putea fi deblocate, declara pentru NewsIn Floriean Firu, director general adjunct al SIF Transilvania.