"Bursa de la Bucuresti are potential de dezvoltare. BVB functioneaza intr-o tara de dimensiuni mari din cadrul Uniunii Europene. si astfel, aria activitatii sale poate fi extinsa, asa ca nu excludem aceasta posibilitate", a explicat Farmache.

Presedintele BVB a spus ca Bursa de la Bucuresti are potential de dezvoltare, atat pe plan intern, cat si in regiune. "Suntem foarte atenti la toate oportunitatile care ar putea sa apara in ce priveste posibile aliante sau, de ce nu, achizitii", a adaugat Farmache, potrivit NewsIn.

Hellenic Exchanges, grupul care detine Bursa de la Atena, va licita pe 8 februarie pentru un pachet de 64% din actiunile bursei de valori slovene (Ljubljanska Borza). Si Bursa de la Varsovia este interesata de Ljubljanska Borza, ca parte a programului sau de extindere in Europa Centrala.

Citeste si:

In ianuarie 2007, asociatia membrilor Bursei de la Ljubljana, care reprezenta cam 83% din capitalul bursei, a refuzat oferta de preluare facuta de Nordic Exchange (OMX), care evaluase tranzactia la 4,2 milioane euro.

Bursa de Valori Bucuresti avea, impreuna cu Rasdaq, o capitalizare de 90,6 miliarde lei (24,58 miliarde euro) la inchiderea sedintei de vineri, cu mult mai mica decat cea din Varsovia, de 261,66 miliarde euro, daca se includ si cele 23 de companii straine listate pe piata poloneza de capital. Ljubljanska Borza are o capitalizare de 25,08 miliarde euro.