De asemenea, arbitrul pietei de capital a mai inregistrat si doua contracte la termen (futures) pe valuta, respectiv pe activul suport al cursului euro/leu si pe cotatia dolar/leu, a mai spus luni, pe postul de televiziune TVR2, Gabriela Anghelache.

CNVM a aprobat saptamana trecuta regimul de tranzactionare al contractelor futures cu activ suport pe actiuni, ce urmeaza sa se tranzactioneze la Bursa de Valori Bucuresti.

Pretul final de decontare a acestor instrumente financiare derivate se va calcula pe baza pretului mediu ponderat cu volumul tranzactiilor incheiate pe piata reglementata la vedere in ultima zi de tranzactionare (ziua scadentei).

Citeste si:

Pretul zilnic de decontare a contractelor futures avand ca suport actiuni va fi determinat pe baza pretului de licitatie al contractului futures stabilit in baza algoritmului de fixing in cadrul etapei de inchidere din ziua curenta.

Pe langa derivatele pe actiuni, Bursa de Valori Bucuresti a lansat pana in prezent contracte derivate pe doi dintre indicii sai, BET (BET Index Futures) si BET-FI (BETFX Index Futures).