Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inregistrat opt contracte la termen, avand ca suport actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF-uri), cele ale Petrom, Transelectrica si Banca Transilvania, a declarat la TVR2, Gabriela Anghelache, presedintele CNVM.
De asemenea, arbitrul pietei de capital a mai inregistrat si doua contracte la termen (futures) pe valuta, respectiv pe activul suport al cursului euro/leu si pe cotatia dolar/leu, a mai spus luni, pe postul de televiziune TVR2, Gabriela Anghelache.

CNVM a aprobat saptamana trecuta regimul de tranzactionare al contractelor futures cu activ suport pe actiuni, ce urmeaza sa se tranzactioneze la Bursa de Valori Bucuresti.

Pretul final de decontare a acestor instrumente financiare derivate se va calcula pe baza pretului mediu ponderat cu volumul tranzactiilor incheiate pe piata reglementata la vedere in ultima zi de tranzactionare (ziua scadentei).

Pretul zilnic de decontare a contractelor futures avand ca suport actiuni va fi determinat pe baza pretului de licitatie al contractului futures stabilit in baza algoritmului de fixing in cadrul etapei de inchidere din ziua curenta.

Pe langa derivatele pe actiuni, Bursa de Valori Bucuresti a lansat pana in prezent contracte derivate pe doi dintre indicii sai, BET (BET Index Futures) si BET-FI (BETFX Index Futures).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri