Indicele FTSEurofirst 300 a incheiat sedinta de tranzactionare de marti in coborare cu 3,2% la 1.313,45 puncte. Numarul actiunilor care s-au depreciat fost de 34 de ori mai mare decat al celor care au terminat sedinta pe verde, iar toti cei 16 indici nationali majori din Europa de Vest au inchis in scadere.
"Statisticile nu arata o tendinta buna si piata semnaleaza aceasta", a spus strategul sef al Brewin Dolphin, Mike Lenhoff

Bancile au avut printre cele mai slabe performante marti, pentru ca temerile legate de o recesiune in Statele Unite, impreuna cu o serie de retrogradari in recomandarile caselor de brokeraj au tras in jos intregul sector

Titlurile HBSC au pierdut 2,6%, in timp ce cele ale RBS s-au depreciat cu aproape 6%, iar actiunile BNP Paribas au inchis in scadere cu 5,1%.

Citeste si:

In sectorul producatorilor de automobile, titlurile Renault au pierdut 6,9%, cele ale Fiat - 6,6%, iar actiunile BMW s-au depreciat cu 5,7%.

Indicele londonez FTSE 100 a coborat cu 2,8%, indicele principal al bursei de la Frankfurt, DAX, a pierdut 3,5%, iar CAC 40 - indicele care include titlurile celor mai mari companii franceze - a scazut cu aproape 4%.