"Este pacat ca primariile din judetul nostru sa nu fructifice avantajele oferite de tranzactionarea in ringul bursier, in conditiile in care, orice entitate publica poate proceda la achizitia de materii prime cotate pe piata la disponibil, sau poate beneficia, prin intermediul BRM, de consultanta in achizitii publice, care se traduce, in final, in economii importante la bugetul local", a spus presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula.

Reprezentantii autoritatilor locale din judetele Suceava si Botosani au participat, de asemenea, la un seminar pe aceeasi tema, a utilizarii optime a banilor publici in achizitii. Seminarul a fost organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava in colaborare cu BRM Terminal Suceava si sustinut de lectori ai BRM.

"Suntem convinsi ca fara o cultura bursiera minima, economia romaneasca nu va putea beneficia de avantajele cumpararii pe baza de cotatie, estimand, astfel, corect bugetele, previzionand, stabilind oportunitati si, in final, gestionand inclusiv banul public", a explicat directorul general al BRM, Radu Popa.

Bursa Romana de Marfuri isi propune sa organizeze, in lunile urmatoare, astfel de seminarii in cea mai mare parte a judetelor, in scopul educarii consumatorilor finali ai tranzactiilor bursiere.