Compania mama a operatorului bursier New York Stock Exchange a anuntat ca in al patrulea trimestru, profitul a urcat la 156 milioane dolari (59 centi/actiune), comparativ cu profitul net de 45 milioane dolari (29 centi/actiune), inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, inainte de fuziunea cu Euronext.

Castigurile ajustate, care exclud cheltuielile de fuziune si pentru alte operatiuni, sunt prezentate ca si cum tranzactia Euronext a avut loc la inceputul celui de-al patrulea trimestru al anului trecut si insumeaza 66 centi/actiune, fata de 47 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit estimarilor Reuters, analistii se asteptau la un castig trimestrial de 67 centi/actiune. Compania a mai anuntat ca volumele de tranzactionare au urcat in ianuarie atat in cadrul operatiunilor din Statele Unite cat si in Europa.

Citeste si:

NYSE Euronext a mai anuntat ca pietele financiare europene au inregistrat in ianuarie cea mai puternica activitate din istorie, tranzactiile urcand cu 80% fata de anul anterior, la 41,5 milioane dolari, in timp ce bursele americane au inregistrat o crestere de 40%, la 3,9 miliarde dolari.

Volumele de produse derivate tranzactionate au crescut cu 61% in Europa si 98% in Statele Unite, a mai transmis NYSE Euronext.