SIF Oltenia (SIF 5) a cumparat in sedinta bursiera de marti un pachet de actiuni ale Transelectrica (TEL) in valoare de 1,5 milioane lei, generand jumatate din rulajul cu titlurile companiei de utilitati, de 2,96 milioane lei, potrivit comunicatului transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza NewsIn.
SIF Oltenia (SIF5) a cumparat pachetul de 50.000 actiuni Transelectrica, la pretul mediu de 30 lei, pentru 1,5 milioane lei, urcand astfel titlurile companiei de utilitati pe locul patru in clasamentul valoric al schimburilor cu actiuni in sedinta de marti.

Actiunile Transelectrica (TEL) au inchis la pretul de 29,50 lei/actiune, in scadere cu 3,91% fata de ziua precedenta de tranzactionare.

Pe primele noua luni din 2007, Transelectrica a raportat un profit net de 32,61 milioane lei (9,72 milioane euro), de cinci ori mai mic decat in perioada echivalenta a anului 2006 (163,61 milioane lei).
Cifra de afaceri a Transelectrica a avansat cu 2,57% in primele noua luni ale anului trecut, la 1,707 miliarde lei (508,7 milioane euro), fata de perioada similara a lui 2006, cand afacerile s-au situat la 1,664 miliarde lei.

Transelectrica are un capital social de 733 milioane de lei, divizat in 73,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. Ministerul Economiei si Finantelor este actionarul majoritar al companiei, controland 73,7% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea detine 13,5% din capitalul social.

Actiunile Transelectrica au intrat la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti in sedinta din 29 august 2006 si sunt listate la prima categorie, sub simbolul TEL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri