SIF Transilvania a inceput sa joace pe actiuni Erste Bank

SIF Transilvania (SIF3) a inceput, din acest an, sa investeasca pe pietele bursiere externe si a cumparat pana in prezent actiuni Erste Bank (ERST) in valoare de aproximativ 2 milioane euro (7,32 milioane lei).

SIF Transilvania (SIF3) a inceput din 21 ianuarie 2008 sa achizitioneze actiuni ale Erste Bank (ERST), listate la Bursa de la Viena (Wiener Borse), investind pana acum circa 2 milioane euro (7,32 milioane lei).

Banca austriaca Erste Bank, actionarul majoritar al celui mai mare creditor de pe piata romaneasca (Banca Comerciala Romana), se va lista si pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe 14 februarie, in conditiile in care titlurile bancii se tranzactioneaza deja pe doua piete, la Viena si la Praga.

Erste Bank are un capital social de 632,58 milioane euro, divizat in 316,29 milioane actiuni, care, potrivit documentului sintetizat trimis Bursei de la Bucuresti, nu au valoare nominala.

Actiunile Erste (ERST) erau cotate, ieri in jurul orei 17:00 ora Romaniei, la Bursa din Viena la pretul de 36,35 euro/actiune, in crestere cu 1,23% fata de ziua precedenta, ceea ce confera bancii o valoare de piata de circa 11,5 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri