Compania va lansa in prima jumatate a anului 2008 oferta publica initiala primara de vanzare de actiuni, urmand ca actiunile oferite sa reprezinte 25% din capitalul social al companiei, dupa majorarea cu actiunile din oferta. In prezent, inainte de Oferta, capitalul social al societatii este 4.385.000 lei.

Pentru consiliere si intermediere in procesul de listare, extrem de important in evolutia companiei, Pomponio a optat pentru serviciile Eurobank EFG Finance si EFG Eurobank Securities.

Motivul lansarii ofertei l-a reprezentat atragerea de fonduri necesare dezvoltarii companiei. „Finantarea va fi folosita, alaturi de alte surse proprii, pentru sustinerea obiectivelor de investitii ale Pomponio in anul 2008, care vizeaza mentinerea pozitiei de lider de piata pentru segmentul de constructii industriale in judetul Alba, ca si cresterea cotei de piata pentru betoane si prefabricate din beton in cateva judete din Transilvania. De asemenea, Pomponio si filialele sale deruleaza si vor continua sa se implice in proiecte de dezvoltare imobiliara”, a declarat presedintele Pomponio, Luca Anversa.

Citeste si:

In prezent, compania Pomponio poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km, prin punctele de lucru pe care le detine in Cluj, Alba, Sebes, Simeria si Turda, ultimul find in curs de autorizare. Toate statiile de betoane detinute in prezent indeplinesc standardele ISO de protectie a mediului, ceea ce reprezinta reducerea pana la zero a emisiilor de praf si de zgomot, dar si reciclarea rezidurilor de beton proaspat.

Potrivit rezultatelor financiare consolidate, compania Pomponio a inregistrat in 2005 un profit net de 1,42 milioane lei, in timp ce in 2006, profitul companiei a fost de 7,86 milioane lei. In primul semestru al anului 2007, profitul net al grupului Pomponio a fost de 12,57 milioane lei, conform datelor furnizate de companie.

Compania Pomponio a fost infiintata in anul 2000 si are ca activitate productia de betoane si prefabricate de beton, constructii industriale si dezvoltare imobiliara. Cifra de afaceri a companiei in anul 2006 a fost de aproximativ 47 milioane lei. Pomponio are in prezent aproximativ 280 de angajati.