Cifra, initial oferita de catre Fondul Monetar International (FMI), a fost citata anterior si de catre ministrul german de finante, Peer Steinbruck, cu ocazia conferintei de presa din Tokio dupa reuniunea celor sapte state membre ale grupului informal G7, care reuneste cele mai industrializate state ale lumii.

"Ceea ce a spus domnul Steinbruck reprezinta o reluare a datelor oferite de catre Fondul Monetar International", a declarat Juncker, cu ocazia unei conferinte de presa dupa intrunirea ministrilor de finante ai zonei euro (Eurogrup).

"Dupa cunostintele mele, aceasta cifra este corecta. Am cerut bancilor sa realizeze cat de repede cu putinta toate calculele necesare", a adaugat acesta, citat de AFP.

Citeste si:

Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, a precizat ca raportul FMI nu se refera "doar la banci, ci la toate institutiile financiare".

Criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, care initial a afectat piata bancara americana, s-a extins apoi in intreaga lume.