Procesul dintre SIF Transilvania (SIF3) si administratorul Cocor se prelungeste cu inca doua saptamani, dupa ce Tribunalul Brasov a amanat solutionarea litigiului cu privire la nulitatea majorarii de capital social al societatii de investitii financiare, arata un comunicat trimis Bursei.
Instanta brasoveana a amanat pentru data de 27 februarie solutionarea litigiului dintre SIF Transilvania si Daniel Stoica, administratorul Cocor SA, cu privire la nulitatea majorarii de capital social, dupa ce Cocor a propus incheierea unei tranzactii in vederea stingerii litigiului cu societatea de investitii.

Pachetul de 546 milioane de noi actiuni SIF Transilvania (SIF 3) emise in urma majorarii de capital sunt blocate de la tranzactionare din data de 21 iulie, de cand au fost incarcate in conturile clientilor de catre Depozitarul Central.

Actionarii Societatii de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) au renuntat in aprilie la dividendul brut de 0,0630 lei pe titlu, in favoarea primirii unei actiuni gratuite, in cadrul majorarii capitalului cu 54,6 milioane lei, pana la nivelul dublu, de 109,21 milioane lei.

Intarzierea majorarii capitalului social a survenit pe fondul proceselor intentate de firma Cocor Turism Bucuresti, actionar la SIF Transilvania, de Daniel Stoica, administrator al Cocor, si de Teodor Moise, actionar minoritar la societatea de investitii, care au contestat modul de majorare a capitalului social.

Tribunalul Brasov a conexat pe 28 noiembrie dosare care contineau cereri de anulare a majorarii capitalului social de la SIF Transilvania (SIF3), formulate de Cocor SA si Daniel Stoica, si a amanat pentru data de 12 decembrie 2007 pronuntarea in acest sens.

Curtea de Apel Brasov a admis, pe 11 decembrie, ca apelul Cocor SA in vederea anularii majorarii de capital de la SIF Transilvania a fost formulat tardiv, iar in cazul in care Cocor nu face recurs la Inalta Curte, actiunile ar putea fi deblocate, declara pentru NewsIn Floriean Firu, director general adjunct al SIF Transilvania.

Pe 12 decembrie 2007, Tribunalul Brasov a respins cererea Cocor SA de anulare a deciziei actionarilor societatii de investitii financiare privind aprobarea situatiilor financiare aferente anului trecut si cererile formulate de Daniel Stoica si de Teodor Moise, cu privire la anularea majorarii de capital la SIF Transilvania.

Stoica a solicitat Tribunalului Brasov, in luna august 2007, sa suspende hotararea prin care au fost aprobate situatiile financiare ale SIF Transilvania aferente anului 2006 si majorarea de capital decisa de actionarii societatii de investitii in 27 aprilie 2007.

In 22 decembrie anul trecut, CNVM a blocat pentru doua saptamani actiunile nou emise de SIF Transilvania in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social, pentru solutionarea litigiului din instanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri