Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, recomanda romanilor sa investeasca pe termen lung in actiunile Erste (EBS), pentru ca este nevoie de investitii in aceasta regiune, care are un ritm de crestere considerabil, potrivit declaratiilor acestuia din prima zi de listare a Erste la Bucuresti.
"Fara indoiala, acesta este un moment istoric pentru Erste Bank, pentru Bursa de Valori Bucuresti, pentru investitorii locali. Actiunile Erste ofera investitorilor locali oportunitatea de a profita de potentialul de crestere pe termen lung al uneia dintre cele mai dinamice regiuni din Europa", a declarat joi directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, citat de The Money Channel.

Treichl le-a recomandat investitorilor romani o abordare pe termen mediu si lung - sa cumpere acum actiuni Erste Bank, fara sa asculte prea mult comentariile analistilor, si sa se uite peste 10 ani la valoarea acestora.

"Nu analizati prea mult, cumparati si asteptati sa vedeti ce se intampla peste 10 ani. Am spus asta pentru ca in prezent Romania este criticata pentru ca are un deficit al contului curent foarte mare, pentru ca are o situatie politica dificila, pentru ca salariile au crescut dramatic si de asemenea este un an electoral", a mai spus Andreas Treichl cu ocazia primei zile de tranzactionare la Bucuresti.

Directorul general al Erste crede ca Romania trebuie analizata ca o tara ce se afla in centrul de interes al multor investitori industriali din intreaga Europa si este o localizare extraordinara, daca luam in considerare un orizont de timp mediu.

Titlurile Erste Bank au debutat joi la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti, a treia piata pe care sunt listate (dupa Wiener Borse si Burza Cennych Papiru Praha), si a avut ca pret de referinta cotatia de inchidere din 13 februarie de la Bursa de la Viena, calculata in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), de 139,10 lei.

Incepand din martie 2005, Bursa din Viena calculeaza si afiseaza indicele comun ROTX. Mai mult, Bursa din Viena detine licenta pentru marketarea indicilor BVB (BET, BET-FI si BET Compozit), iar din iulie anul trecut, furnizorii de date financiare de la Wiener Börse au acces in timp real si la datele de tranzactionare ale BVB prin intermediul liniilor de date existente.

Intrebat daca presedintele Bursei de la Viena ar trebui sa se teama de listarea Erste si la BVB, Andreas Treichal a spus ca momentan nu are de ce sa isi faca griji, dar ar trebui sa fie atent la faptul ca peste cativa ani Bursa de la Bucuresti ar putea fi mai mare decat cea de la Viena.

"Consideram ca interesul pentru BVB a crescut datorita acestor actiuni atractive si foarte cautate si, de asemenea, ca listarea la BVB va aduce actiunile Erste Bank si mai mult in atentia investitorilor romani. Operatiunile de arbitraj care pot rezulta in urma listarii de pe cele doua burse au potentialul de a stimula tranzactiile cu actiuni Erste Bank la Bursa din Viena, ceea ce rezulta in profit pentru ambele burse", a declarat joi directorul general al Bursei din Viena, Michael Buhl.

Actiunile bancii austriece se tranzactioneaza incepand de joi la categoria actiuni internationale de la BVB, sub simbolul EBS, conform ultimelor modificari ale Codului Bursei.

Pe piata de capital din Bucuresti sunt listate toate cele aproximativ 316,28 milioane de actiuni emise de Erste Bank, al carei capital social este 632,58 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri