Unitatile de fond ale STK Emergent vor fi vandute incepand de maine pe Bursa, la un pret de 281 lei, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Imobiliare a aprobat oferta publica primara de vanzare a fondului de investitii, in vederea tranzactionarii pe BVB, a anuntat arbitrul pietei de capital.
Oferta primara de vanzare cuprinde 177.877 unitati de fond STK Emergent, cu o valoare nominala de 200 lei si un pret de vanzare de 281 lei/unitatea de fond. Oferta se va derula in perioada 19 februarie - 10 martie si are ca intermediar societatea de servicii de investitii financiare STK Trading.

Decizia CNVM inseamna transformarea societatii care administreaza fondul - STK Financial - dintr-o societate care atrage finantari in mod privat, intr-o societate care va atrage fonduri in mod public.

STK Emergent urmareste atragerea de capital pentru a-si spori investitiile care sa aduca o rentabilitate superioara pietei de capital in conditii comparabile de risc. Astfel, fondul iti propune sa directioneze 60% din resursele atrase in urma ofertei publice spre actiunile atractive din punct de vedere al fundamentelor economice, in timp ce restul de 40% din resurse vor fi alocate investitiilor imobiliare.

De la infiintare si pana la sfarsitul anului trecut, performata STK Emergent s-a ridicat la 82%, in vreme ce indicele BET a crescut in aceeasi perioada numai 31,5%, BET-FI s-a apreciat cu 69,5%, iar BET-C a urcat cu 47%.

Fondul inchis de investitii s-a constituit printr-o oferta privata derulata in perioada 20 martie - 20 aprilie 2006, la care au subscris 93 de investitori cu suma de 13,53 milioane lei. De la infiintare, capitalul fondului a crescut de aproape opt ori, pana la 106,73 milioane lei, valoare inregistrata in 10 ianuarie anul curent, dupa ce profitul a fost incorporat in capitalul fondului, fiind distribuit investitorilor sub forma unitatilor de fond.

STK Emergent adiministra la sfarsitul anului trecut active de 121,6 milioane lei, in crestere de noua ori de la infiintare. Fondul de private equity detinea 66,7% din piata fondurilor inchise, 22% din piata fondurilor inchise si deschise de actiuni si 10,7% din totalul pietei fondurilor din Romania.

In portofoliul fondului se gasesc titluri ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF-uri), cu o pondere de 37,9%, STK Properties - 17,1% din portofoliu - si Constructii Bihor, cu o pondere de 15,8%. Resursele fondului mai sunt plasate in depozite bancare, intr-o proportie de 8,1% si in alte active cu o pondere mai mica de 5%.

STK Properties este un vehicul de investitii imobiliare, infiintat in octombrie 2007 si detinut in proportie de 99,99% de STK Emergent.

In al doilea semestru din 2007, profitul STK Emergent a crescut de peste patru ori fata de prima jumatate a anului trecut, de la 3,54 milioane lei, la sfarsitul lunii iunie, pana la 14,88 milioane lei (4,06 milioane euro) la finalul lui 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri