Broker Cluj a obtinut anul trecut un profit net de 36,09 milioane lei (10 milioane euro), dublu fata de cel din 2006, pe fondul cresterii cu 88% a incasarilor din tranzactiile efectuate pe bursa, a anuntat compania intr-un comunicat trimis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
"In conditiile unei tendinte pozitive a bursei pe parcursul anului 2007, mai pronuntata in primele sapte luni ale anului, printr-o gestiune activa a portofoliului propriu de active financiare castigurile obtinute prin investitii in titlurile cotate la bursa si pe piata derivatelor de la Sibiu, au contribuit intr-o proportie insemnata la profitul total al companiei", sustin reprezentantii companiei.

In acelasi timp, Broker Cluj a avut "o orientare mai accentuata spre achizitia de pachete de actiuni in capitalul unor companii necotate, vizibila prin cresterea valorica a imobilizarilor financiare, plasamente cu un potential ridicat de valorificare prin listarea ulterioara a companiilor respective", se mai arata in comunicat.

Profitul brut de 45,3 milioane lei obtinut de Broker Cluj in 2007 a depasit cu 47% profitul estimat initial la 30,8 milioane lei.

Veniturile totale obtinute de Broker Cluj au crescut de mai bine de doua ori, la 73,71 milioane lei (20,41 milioane euro), fata de cele din 2006, cifrate la 35,36 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile au sporit anul trecut cu 109,56% la 28,43 milioane lei de la 13,56 milioane lei in 2006.

Veniturile operationale ale SSIF Broker, reprezentand comisioanele aferente tranzactiilor efectuate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), au crescut cu peste 87,6% in 2007 pana la 24,93 milioane lei.

Afacerile companiei au avansat cu aproapre 90% pana la 25 milioane lei (6,9 milioane euro), de la nivelul de 13,28 milioane lei inregistrat in 2006.

Datoriile companiei s-au majorat cu aproapre un sfert pana la 26,6 milioane lei de la nivelul de 21,3 milioane lei inregistrat in 2006.

In aceeasi perioada, valoarea insumata a capitalurilor proprii a urcat pana la 155,4 milioane lei, fiind echivalentul unei cresteri de 88,3% fata de valoarea activului net de la sfarsitul anului 2006, se mai arata in comunicatul Broker Cluj.

Broker Cluj are un capital social de 94,8 milioane lei, divizat in 189,58 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionarii ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis cu 8,49% si Intervalco SA cu 6,46%.

Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta de luni la cotatia de 1,99 lei, ceea ce da o capitalizare de 377,26 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri