Actionarii companiei Farmaceutica Remedia (RMAH) au aprobat promovarea companiei la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si rascumpararea de actiuni proprii pentru a fi distribuite salariatilor, a anuntat luni compania intr-un comunicat trimis pietei Rasdaq.

Remedia ia in calcul doua varinte pentru promovarea la BVB, prin intermediul unei oferte publice primare de vanzare de actiuni, care poate dura cel mult sase luni sau pe baza documentatiei, fara oferta publica.

SSIF Broker Cluj, actionar al companiei farmeceutice, a recomandat a doua varianta, pe baza documentatiei si fara oferta publica, intrucat durata operatiuni este de maximum trei luni si pentru ca, in prezent, Remedia are deja in derulare o emisiune de actiuni.

De asemenea, actionarii Remedia au aprobat initierea unui program de rascumparare a actiunilor proprii de pe piata reglementata, pentru a le distribui angajatilor. Compania vizeaza cumpararea unui numar maxim de 250.000 de actiuni, la cel mult 1 leu pe actiune, pana la sfarsitul anului curent.
In prezent, titlurile Farmaceutica Remedia se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul RMAH.

La sfarsitul lunii decembrie 2007, compania si-a majorat de peste noua ori capitalul social pana la 9,85 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris 91,06% din cele 95,48 milioane actiuni emise.

Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al companiei este Valentin-Norbert Tarus, care controleaza 71,05% din capital.

Ultimul pret la care s-au tranzactionat actiunile societatii, in sedinta din 12 februarie, a fost de 0,61 lei, ceea ce conduce la o capitalizare de 60,09 milioane lei (16,51 milioane euro).


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce faci cand ai investitii si Guvernul jongleaza cu taxele?