Conducerea producatorului de constructii si componente metalice Caromet Caransebes (ARMT) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 5 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 31,46 milioane lei, potrivit comunicatului transmis miercuri pietei Rasdaq.

Pentru majorarea de capital ar putea fi emise 2 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, si un pret de emisiune egal cu valoarea nominala.

Titlurile vor fi distribuite actionarior existenti la data inregistrarii proportional cu cota de capital detinuta, dreptul de preemtiune fiind de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii.

Propunerea va fi analizata la adunarea generala a actionarilor din 24 martie, iar efectele ar urma sa se rasfranga asupra persoanelor care vor figura in registrul actionarilor Caromet la 18 aprilie, se precizeaza in comunicat.

Caromet Caransebes are un capital social de 24,46 milioane lei, divizat in 9,78 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este detinuta de producatorul de tesaturi de bumbac, Iasitex, care controleaza 93,28% din capitalul social, potrivit ultimei raportari.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul ARMT. Societatea are o valoare de piata de 16,63 milioane lei (4,55 milioane euro), conform ultimei cotatii de 1,70 lei, inregistrata in cadrul sedintei de tranzactionare de miercuri.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce companii farmaceutice si-au rasplatit cel mai bine actionarii dupa criza