Producatorul de piese auto Altur Slatina (ALT) isi majoreaza capitalul social cu o septime, de la 72,13 milioane lei pana la 82,44 milioane lei (22,5 milioane euro) prin acordarea unei actiuni gratuite la sapte detinute de actionari, potrivit BVB.

Majorarea capitalului se va realiza prin emiterea a circa 103,048 milioane de actiuni noi cu valoare nominala de 0,10 lei, reprezentand "prime de capital", conform deciziei actionarilor.

Astfel, fiecare actionar inregistrat in registrul actionarilor va primi gratuit o actiune noua la sapte actiuni vechi detinute, in numar intreg, fractiunile de actiuni ce rezulta din calcul urmand a fi eliminate.

Actionarii au respins propunerea ca majorarea capitalului social sa se faca prin aport in numerar si au aprobat inchiderea majorarii de capital cu suma efectiv alocata din prime de capital.

Adunarea actionarilor a mai decis schimabrea actului constitutiv si completarea obiectului de activitate al companiei cu "activitati ale holdingurilor", "fonduri mutuale si alte entitati financiare similare" si "alte intermedieri financiare".

Capitalizarea Altur este de 51,2 milioane lei (14 milioane euro), conform cotatiei de 0,0710 lei, stabilita in sedinta din 18 februarie.

La inceputul lui februarie, Altur Slatina a finalizat o alta majorare de capital, de la de la 53,73 milioane lei pana la 72,13 milioane lei, realizata prin acordarea dreptului de preferinta tuturor actionarilor inregistrati in data de 12 noiembrie 2007.

Dupa noua majorare de capital, Mecanica Rotes va ramane actionarul majoritar al companiei, cu 28,15% din actiuni, Celule Electrice controleaza 14,84%, in timp ce Revan Com detine 10,25% din capitalul Altur.

Altur Slatina a trecut pe profit anul trecut cu un castig net de 573.592 lei, dupa ce in 2006 a suferit pierderi de circa 4 milioane lei, in timp ce afacerile producatorul de piese auto au stagnat la 97,5 milioane lei


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dafora si Condmag castiga 15% pe Bursa