Grupul Teraplast Bistrita, cel mai mare procesator de PVC din tara, vrea sa listeze pana la 25% din actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), prospectul preliminar de oferta publica initiala (IPO) fiind deja aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Molbiliare pe 31 ianuarie, au anuntat reprezentantii companiei.
Directorul general al Teraplast, Emanoil Viciu, a anuntat astazi inregistrarea unei cifre de afaceri de peste 70 de milioane de euro anul trecut, in crestere cu circa 49% fata de anul precedent, iar in 2008 isi propune sa realizeze o cifra de afaceri in crestere cu 30% fata de cea din 2007, citeaza NewsIn.

Totodata, Viciu a anuntat ca grupul va investi peste 66 de milioane de euro in urmatorii cinci ani pentru extinderea capacitatilor de productie, diversificarea portofoliului de produse si optimizarea activitatii interne.

Compania este in prezent intr-un plin proces de mutare a tuturor facilitatilor sale de productie intr-un singur amplasament, in afara orasului Bistrita, care se va incheia la sfarsitul anului 2008. Noul amplasament al parcului industrial se intinde pe circa 20 de hectare in localitatea Saratel, la circa zece kilometri de Bistrita.

Grupul Teraplast include firmele Plastsistem si Politub, in cadrul carora Teraplast SA detine participatii de 70%, respectiv 50% din actiuni. Teraplast are patru actionari principali: SIF Banat-Crisana, Marley Ungaria, membra a grupului belgian Aliaxis, si doua persoane fizice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri