Directorul general al Teraplast, Emanoil Viciu, a anuntat astazi inregistrarea unei cifre de afaceri de peste 70 de milioane de euro anul trecut, in crestere cu circa 49% fata de anul precedent, iar in 2008 isi propune sa realizeze o cifra de afaceri in crestere cu 30% fata de cea din 2007, citeaza NewsIn.

Totodata, Viciu a anuntat ca grupul va investi peste 66 de milioane de euro in urmatorii cinci ani pentru extinderea capacitatilor de productie, diversificarea portofoliului de produse si optimizarea activitatii interne.

Compania este in prezent intr-un plin proces de mutare a tuturor facilitatilor sale de productie intr-un singur amplasament, in afara orasului Bistrita, care se va incheia la sfarsitul anului 2008. Noul amplasament al parcului industrial se intinde pe circa 20 de hectare in localitatea Saratel, la circa zece kilometri de Bistrita.

Grupul Teraplast include firmele Plastsistem si Politub, in cadrul carora Teraplast SA detine participatii de 70%, respectiv 50% din actiuni. Teraplast are patru actionari principali: SIF Banat-Crisana, Marley Ungaria, membra a grupului belgian Aliaxis, si doua persoane fizice.