Oferta publica initiala (IPO) in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a Contor Group SA Arad va incepe astazi si se va derula in perioada 29 februarie - 13 martie, prin intermediul societatii de brokeraj IFB Finwest, a anuntat astazi compania.
Valoarea ofertei este de 11,78 milioane lei, reprezentand 31.012.600 de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, la pretul de 0,38 lei/titlu. Fondurile sunt destinate sustinerii proiectelor de investitii pentru expansiunea companiei pe pietele externe.

Pretul de oferta al actiunilor listate este sustinut de valoarea contabila, care reprezinta 110% din activul net contabil/actiune, mai mare decat in cazul altor oferte de pe piata de capital, potrivit unui comunicat al companiei publicat joi.

Capitalizarea companiei la pretul ofertei publice este de 4,55 ori mai mare decat profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari), in timp ce raportul obisnuit in cazul unor companii care se listeaza este de circa 10, argumenteaza reprezentantii companiei. Profitul EBITDA al Contor Group Arad a fost anul trecut de 10,35 milioane lei.

Strategia de dezvoltare a companiei Contor Group are ca obiectiv principal cresterea profitabila a afacerii prin intrarea pe piete noi, prin largirea portofoliului de produse proprii, cresterea capacitatilor de productie si ridicarea nivelului de automatizare/robotizare.

"In ultimii trei ani compania a intreprins investitii in valoare de circa 5 milioane de euro, investitii in dezvoltarea de produse si piete noi si in mecanizari-automatizari destinate maririi capacitatilor de productie, la un nivel tehnologic comparabil celor mai bune practici in bransa. Aceste acumulari au influentat negativ rezultatele financiare in perioada 2005-2007, dar au influenta pozitiv dinamica vanzarilor de contoare", se arata in comunicatul companiei.

In 2007, compania a vandut 866.000 de contoare, cu 69% mai mult decat in 2006. Pentru 2008, compania estimeaza o crestere a vanzarilor cu 24% pana la 1,08 milioane contoare, ceea ce inseamna o dublare a capacitatilor de productie fata de 2006. Pana in 2012, Contor Group Arad estimeaza cresteri ale vanzarilor de cel putin 10% pe an, potrivit oficialilor companiei.

Contor Group dispune de un flux integrat de productie, fiind printre putinele companii din sector care au acest avantaj. Compania are o cota de piata de circa 70% in Romania la contoarele de apartament si de bransament si cote semnificative pe alte piete, precum Germania, Franta, Polonia, Rusia, Ucraina si tarile balcanice.

"In anii urmatori vrem sa ne consolidam pozitia pe pietele curente si sa abordam piete noi: Africa, Orientul Mijlociu, Spania, Italia, Þarile Scandinative si Þarile Baltice", a declarat directorul general al Contor Group, Tudor Caracioni.

Directorul de tranzactionare SIF Banat-Crisana, Catalin Dobrescu, a declarat ca intrarea societatii in actionariatul companiei Contor Group, in toamna anului 2007, a fost determinata de potentialul de dezvoltare al companiei, atat din punct de vedere al pietei, cat si din cel al capacitatilor de productie.

La inceputul lunii octombrie 2007, Middle Europe Investments (MEI) din Olanda a subscris pentru 6,25% din actiunile Contor Group, ceea ce a dus la majorarea capitalului social sub forma unui plasament privat. Atat MEI, cat si SIF au intrat in structura actionariatului Contor Group pentru o colaborare de lunga durata.

"Argumentul principal al intrarii Middle Europe Investments in actionariatul societatii este potentialul mare pe care aceasta companie il are. Valoarea companiei poate fi subliniata de investitiile importante, care abia de acum incolo se vor regasi in cresterea cifrei de afaceri si a profitabilitatii, precum si de legatura directa a domeniului cu sectorul constructiilor, de unde isi deriva cererea crescanda", a spus Cristian Fader, manager de investitii la MEI, care se asteapta ca extinderea pe noi piete externe sa sporeasca valoarea companiei.

In 2007, Contor Group SA a inregistrat o cifra de afaceri de 14,14 milioane euro, in crestere cu 8% fata de anul precedent, iar profitul brut a crescut cu 49% pana la 734.126 euro.

Pentru 2008, compania estimeaza un profit brut de circa 1 milion euro, cu 36% mai mare decat cel de anul trecut, pe fondul unui avans al afacerilor cu 18%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri