BIRD va plati 32,41 lei pentru al treilea cupon

Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) va plati incepand cu 18 martie sumele aferente celui de-al treilea cupon al obligatiunilor proprii, in valoare de 32,41 lei, potrivit comunicatului trimis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Valoarea celui de-al treilea cupon a fost calculata pe baza unei dobanzi anuale de 6,5% si va putea fi incasat de toti detinatorii de obligatiuni, inregistrati la 11 martie.

Obligatarii vor primi sumele aferente numarului de obligatiuni corporative detinute in perioada 18-24 martie, transferul fiind realizat prin intermediul bancii ABN Amro.

De asemenea, a fost calculata valoarea celui de-al patrulea cupon, aferent perioadei 18 martie-18 septembrie, avand in vedere o rata anuala a dobanzii de 6,5%. Obligatarii inregistrati la data de 11 septembrie vor incasa 32,77 lei/obligatiune.

Obligatiunile Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (IBRD09) sunt tranzactionate pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, fiind prima emisiune in lei a unei institutii financiare internationale lansata in Romania. Ultimul pret la care s-au transferat obligatiunile a fost de 95,38 lei, in sedinta din 20 februarie.

Oferta publica primara de obligatiuni a Bancii Mondiale a fost lansata pe 30 august 2007 si s-a incheiat pe 12 septembrie. Au fost emise in total 525.000 obligatiuni, in valoare de 525 milioane lei. Pretul unei obligatiuni a fost de 1.000 lei, iar rata dobanzii este fixa - 6,50% anual. Scadenta obligatiunilor este de 36 de luni, cu plata semestriala a dobanzii catre investitorii care au subscris in cadrul ofertei publice, iar principalul va fi platit la scadenta emisiunii.

Mai mult de trei sferturi (77%) din obligatiunile Bancii Mondiale au fost subscrise de investitori romani, care au plasat peste 404 milioane lei (115,5 milioane euro) in emisiunea de 525 milioane lei (150 milioane euro) lansata de institutia financiara internationala. Oferta initiala a fost suprasubscrisa cu 21%, potrivit datelor comunicate de Banca Mondiala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri