Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Casa de Compensare Bucuresti (CCB) au stabilit noi marje unitare si limitari zilnice de variatie pentru contractele futures listate pe piata derivatelor administrata de BVB, care vor intra in vigoare din 10 martie, potrivit comunicatului transmis ieri de Bursa.
Astfel, pentru contractul BET Index Futures, care are suport activ indicele BET, marja initiala va fi de 900 lei/contract, iar marja de sustinere va fi de 800 lei/contract. Noua limita zilnica de variatie va fi de +/- 400 puncte.

Pentru contractul BET-FI Index Futures, cu suport activ pe indicele BET-FI, marja initiala va fi de 450 lei/contract, in timp ce marja de sustinere a fost stabilita la 400 lei/contract. Limita de variatie zilnica pentru contractul BET-FI Index va fi de +/- 4.000 puncte.

Potrivit aceluiasi comunicat, marjele unitare si limitele zilnice de variatie a preturilor ordinelor de bursa sunt valabile pentru toate simbolurile corespunzatoare fiecarui contract BET Index Futures si BET-FI Index Futures. Cuantumul marjelor unitare initiale si de mentinere a fost actualizat in concordanta cu noile valori ale indicilor BET si BET-FI, ceea ce a determinat si modificarea limitelor zilnice de variatie.

Bursa de Valori Bucuresti a inceput tranzactionarea contractele la termen (futures) pe indicele BET, care are ca activ suport indicele BET, in sedinta din 14 septembrie 2007, iar tranzactionarea contractelor futures pe indicele BET-FI a inceput doua saptamani mai tarziu, pe 28 septembrie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri