Astfel, pentru contractul BET Index Futures, care are suport activ indicele BET, marja initiala va fi de 900 lei/contract, iar marja de sustinere va fi de 800 lei/contract. Noua limita zilnica de variatie va fi de +/- 400 puncte.

Pentru contractul BET-FI Index Futures, cu suport activ pe indicele BET-FI, marja initiala va fi de 450 lei/contract, in timp ce marja de sustinere a fost stabilita la 400 lei/contract. Limita de variatie zilnica pentru contractul BET-FI Index va fi de +/- 4.000 puncte.

Potrivit aceluiasi comunicat, marjele unitare si limitele zilnice de variatie a preturilor ordinelor de bursa sunt valabile pentru toate simbolurile corespunzatoare fiecarui contract BET Index Futures si BET-FI Index Futures. Cuantumul marjelor unitare initiale si de mentinere a fost actualizat in concordanta cu noile valori ale indicilor BET si BET-FI, ceea ce a determinat si modificarea limitelor zilnice de variatie.

Bursa de Valori Bucuresti a inceput tranzactionarea contractele la termen (futures) pe indicele BET, care are ca activ suport indicele BET, in sedinta din 14 septembrie 2007, iar tranzactionarea contractelor futures pe indicele BET-FI a inceput doua saptamani mai tarziu, pe 28 septembrie 2007.