Activele nete ale fondurilor inchise de investitii au scazut in luna februarie cu 14,3%, la 163 milioane lei, in timp ce in aceeasi perioada indicele compozit al Bursei de la Bucuresti s-a apreciat cu 0,67%, arata un comunicat al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
Indicele compozit al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a urcat in perioada 1-29 februarie cu 0,67%. In schimb, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri (blue-chips) listate la BVB s-a depreciat cu 0,67%, iar indicele BET-FI, al celor cinci societati financiare (SIF) a pierdut in februarie 0,78%.

Fondul inchis de investitii STK Emergent, care deruleaza in perioada 19 februarie - 10 martie o oferta publica primara de vanzare de unitati de fond in vederea tranzactionarii la Bursa, avea la sfarsitul lui februarie o cota de piata de 63%, cu active de 102,75 milioane lei, in scadere cu 1,2% fata de luna trecuta.

Oferta primara de vanzare cuprinde 177.877 unitati de fond STK Emergent, cu o valoare nominala de 200 lei si un pret de vanzare de 281 lei/unitatea de fond. Pana in prezent au fost subscrise 35.333 unitati, reprezentand aproape 20% din totalul emisiunii, fondul atragand astfel circa 9,93 milioane de lei de pe piata de capital.

Potrivit datelor furnizate de UNOPC, fondul STK Emergent avea la sfarsitul lunii ianuarie 300 de investitori, in timp ce la nivelul intregii piete a fondurilor inchise erau inregistrati 461 de investitori.

Pe locul doi, dupa active, se situa Fondul Privat Comercial (FPC), cu plasamente preponderent in efecte de comert, care se ridicau la sfarsitul lui februarie la 26,03 milioane lei - 15,97% din piata fondurilor inchise.

Fondul de Actiuni Privat Transilvania (FAPT) a ocupat in clasamentul lunii februarie locul trei, cu active de 13,32 milioane lei si o cota de piata de 8,17%, in timp ce BT Invest a urmat cu active nete de 11,38 milioane lei.

Fondurile de actiuni Euro Globinvest si Infinity ocupa ultimele locuri, cu active de 5,36 milioane lei, respectiv 4,05 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri