Rompetrol Rafinare a cumparat instalatiile de la rafinaria Vega pentru 102,7 mil. lei

Rompetrol Rafinare (Petromidia) a cumparat pentru 102,7 milioane lei ( 27,6 milioane euro) - fara TVA - instalatiile, echipamentele tehnologice si alte active ale Rafinariei Vega, de la compania Rompetrol Bucuresti, membra a aceluiasi grup, potrivit unui comunicat trimis Bursei.

Plata se va face in 30 de zile de primirea facturii, prin virament bancar, iar pentru fiecare zi de intarziere se va aplica o penalizare de 0,08% calculata pentru suma neachitata.

Cele doua companii care au facut tranzactia - Rompetrol Bucuresti (Rafinaria Vega) si Rompetrol Rafinare (Rafinaria Petromidia) - sunt controlate de The Rompetrol Group NV, condus de Dinu Patriciu si care are de anul trecut ca actionar majoritar grupul kazah KazMunaiGaz.

Rafinaria Vega (Rompetrol Bucuresti) are un capital social de 174,53 milioane lei, iar The Rompetrol Group detine 82,36% din capitalul social. Ultima cotatie a companiei a fost de 0,175 lei in sedinta de luni, ceea ce da o capitalizare de 305,44 milioane lei (82,18 milioane euro).

Rafinaria Vega Ploiesti produce circa 30 - 40 de produse speciale, precum solventi si combustibili de incalzire ecologici si are o capacitate de 300.000 de tone pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri