Investitorii autohtoni aveau in portofoliu la sfarsitul anului trecut 55% din valorile mobiliare tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), care se ridicau 115,63 miliarde lei (32,03 miliarde euro).
Peste 9,5 milioane de rezidenti aveau la sfarsitul lui 2007 detineri de 63,6 miliarde lei (17,62 miliarde euro), in timp ce 4.024 de investitori straini controlau active de 52,03 miliarde lei (14,41 miliarde euro).

In clasamentul detinerilor investitorilor nerezidenti, austriecii ocupa primul loc, cu o pondere de 31% din valoarea totala a activelor controlate de straini. Francezii urmeaza cu o pondere de 22%, in timp ce olandezii ocupa locul al treilea, cu 15% din totalul detinerilor nerezidentilor la Bursa.

Cei mai multi detinatori nerezidenti, din cele 97 de state prezente pe piata de capital din Romania , provin din Germania (734), Grecia (515), Statele Unite ale Americii (449), Ungaria (313), Canada (303) si Italia (269).

La sfarsitul anului trecut, pe Bursa de Valori Bucuresti operau aproximativ 53.500 de investitori activi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri