Brokerii spun ca investitorii nu au fost atrasi de acest IPO din cauza incertitudinii si prudentei de care au dat dovada in utima perioada. Emitentul este interesant mai ales ca este primul fond inchis listat, dar o evolutie buna este strans legata de conjunctura pietei de capital.

“Evolutia STK Emergent la BVB va depinde foarte mult de contextul pietei in momentul listarii. Eu cred ca este un emitent interesant, mai ales ca este primul fond inchis listat la bursa, dar contextul in care s-a produs oferta publica initiala nu a fost favorabil. Nu putem vorbi de o atractie a investitorilor pentru acest emitent, din cauza prudentei lor, motivate de slaba lichiditate dar si de slaba motivare de a cumpara actiuni in aceasta perioada”, a declarat, pentru Wall-Street, brokerul Adrian Caramiha.

Paul Brendea, analist financiar la Prime Transaction considera subscrierea a 42 de procente din toata oferta un success, datorita starii actuale a pietelor financiare, dominate de prudent si neincredere, dar si faptului ca este prima oferta publica a unu fond inchis. Acesta ne-a mai declarat ca “evolutia viitoare pe bursa a fondului STK Emergent va fi foarte mult influentata de conjunctura pietelor financiare externe”.

"Conjunctura internationalã a influentat starea de spirit a investitorilor si a generat retinere în ultima perioada. Negativismul extrem al investitorilor corespunde, de regula, cu momente de minim în piata si din pacate noi am reusit sã prindem chiar un astfel de moment", a declarat, citat de NewsIn, presedintele STK Financial, Nicolae Pascu.

Citeste si:

Acesta este increzator intr-o revenire a pietei si considera intacte sansele de a obtine randamente multumitoare pentru urmatorii ani, in ciuda evolutiei nefavorabile pe termen scurt. Presedintele societatii de administrare a fondului STK Emergent crede ca subevaluarea accentuata pe multe dintre actiunile listate la bursa în acest moment constituie baza unor viitoare cresteri si este optimist cu privire la realizarea unui randament de 25% chiar si in acest an.

Pascu crede ca valoarea titlurilor va creste de trei ori fata de active

Titlurile fondului inchis de investitii STK Emergent vor fi tranzactionate pe Bursa la o valoare superioara activului net unitar, urmand ca, dupã listarea STK Properties, cotatia titlurilor sa urce de trei ori fata de active, a mai declarat Nicolae Pascu pentru NewsIn.
Conducerea societãþii de administrare a fondului a precizat ca dupã incheierea ofertei si incorporarea sumelor stranse in capitalul fondului, raportul dintre pretul unui titlu si valoarea contabila este de 1,3. Potrivit datelor furnizate de administratorii fondului de private equity, de la lansare si pana la sfarsitul lunii februarie, STK Emergent a realizat o creºtere de 55%, în conditiile in care indicele BET a scazut cu 0,2%, iar BET-C a urcat mai putin de 15%, informeaza NewsIn. Astfel, cei care ar fi investit in STK Emergent la un pret de 1,3 ori mai mare decat activul net, în aprilie 2006, ar fi obtinut pana acum un randament de 19%, a mai explicat administratorul fondului.