Consiliul de administratie al Antibiotice Iasi propune actionarilor acordarea unui dividend brut de 0,027 lei/actiune, dupa ce compania a anutat ca a obtinut anul trecut un profit net de 30,8 milioane lei (8,5 milioane euro), potrivit unui cominicat trimis joi bursei.
Dupa certificarea tuturor calculelor si primirea raportului din partea auditorului financiar, in cazul in care va rezulta o alta valoare a dividendului brut, compania va face precizarile necesare, precum si rezultatele finaciare finale aferente anului trecut, cu cel putin 15 zile inaintea intrunirii adunarii generale a actionarilor stabilita pentru 21 aprilie.

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) a afisat anul trecut un profit net de 30,8 milioane lei (8,5 milioane euro), in crestere cu 29% fata de 2006, iar afacerile companiei au avansat cu 17,2%, potrivit rezultatelor anuale preliminate transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru 2008, Antibiotice si-a propus sa obtina venituri totale de 80,7 milioane euro, in crestere cu 13% fata de anul precedent, urmand ca in 2009 incasarile sa ajunga la 96,8 milioane euro, in 2010 - la 116,9 milioane euro, iar in 2011 - la 141 milioane euro. In anul 2012, veniturile companiei sunt estimate la 171 milioane euro.

Investitiile totale ale Antibiotice sunt estimate la 20,35 milioane de euro pana in 2012, din care 16,05 milioane de euro vor fi alocate pentru dezvoltarea afacerii, 3,3 milioane de euro pentru reorganizarea companiei si un milion de euro pentru protectia mediului.

Investitiile pentru dezvoltarea afacerii vor consta in realizarea unei noi capacitati de productie comprimate, estimata la 7,35 milioane de euro, efectuarea unui flux pentru dozarea pulberilor sterile injectabile in flacoane, in valoare de 4,7 milioane de euro, si dezvoltarea unei linii de divizat produse betalactamice in doze mari, estimata la 2,5 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri