Detaliile sunt in mare parte in concordanta cu comentariile anterioare ale oficialilor ministerului, care urmareste sa reinceapa o serie de privatizari care au fost inghetate in timpul guvernarii anterioare, relateaza NewsIn.

Bursa de Valori din Varsovia, cea mai mare din fostele state comuniste din estul Europei, a intrat recent in actionariatul Bursei din Sibiu.

Dupa listarea planificata pentru luna octombrie a acestui an, statul polonez va ramane actionar majoritar la bursa din Varsovia, insa isi va vinde pachetul pe parcursul urmatorilor trei ani, a mai anuntat ministerul.

"Acesta este un pas vital pentru piata poloneza de capital. Miscarea va intari pozitia bursei din Varsovia si o va ajuta sa se extinda in regiune", a declarat viceministrul finantelor, Michal Chyczewski, in fata unei comisii parlamentare.

Citeste si:

Bursa din Varsovia, estimata la 800 milioane dolari, urmareste sa devina un lider al pietelor de capital din regiune, care sa atraga listari ale companiilor din tarile emergente invecinate.

Bursa poloneza, detinuta in prezent in proportie de 99% de stat, se afla printre cei patru ofertanti pentru o participatie majoritara la Ljubljana Stock Exchange. Bursa din Varsovia vrea, de asemenea, sa cumpere si alte burse mai mici din regiune, cum ar fi PFTS din Ucraina.

Cele peste 350 de companii listate la bursa din Viena au o capitalizare totala de piata de peste 400 miliarde dolari.