THR Marea Neagra vrea sa obtina, in urma strategiei de restructurare si dezvoltare pentru perioada 2008-2012, cel putin 26,14 milioane euro, fara taxa pe valoarea adaugata (TVA), din vanzarea unor hoteluri, terase si restaurante in statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Jupiter si Saturn.

Majoritatea activelor vor fi vandute prin metoda licitatiei publice, cu exceptia hotelurilor Felix, Opera, a vilei Mimoza si a participatiei de 15,59% detinute de THR Marea Neagra la Cristal Center, care vor fi vandute prin negocierea directa cu proprietarii cladirilor.

De asemenea, actionarii operatorului de turism au aprobat investitii de 67,43 milioane euro pentru urmatorii cinci ani.

In acelasi timp, a fost aprobat un credit de 3,5 milioane euro pentru investitiile din acest an, in timp ce un alt imprumut de 1,5 milioane euro va fi contractat pentru finantarea activitatilor curente in 2008.
Taxa pe valoarea adaugata aferenta investitiilor companiei de anul acesta va fi finantata tot printr-un imprumut, in valoare de 1,35 milioane euro.

Citeste si:

Creditele vor fi garantate prin ipotecarea a patru complexe turistice si a terenurilor aferente.
THR Marea Neagra (EFO) a obtinut anul trecut un profit net de 17,36 milioane lei ( 4,8 milioane euro), de aproape trei ori mai mare decat in 2006, iar afacerile companiei au avansat cu aproape 8% la 42,7 milioane lei (11,8 milioane euro).

Actiunile companiei sunt tranzactionate la categoria a doua a BVB, sub simbolul EFO. Ultima cotatie a titlurilor EFO a fost 1,67 lei, in sedinta din 10 martie, ceea ce da companiei o capitalizare de 322,50 milioane lei (87,64 milioane euro).

THR Marea Neagra a rezultat prin fuziunea prin absorbtie de catre SC Eforie SA a patru mari societati de turism de pe litoralul romanesc: Carmen Silva SA, Miorita Estival SA, Venus SA, Saturn SA. Procesul de fuziune s-a incheiat pe 3 iunie 2004, iar din luna ianuarie 2005, compania nou creata si-a schimbat denumirea in "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra".