Gigantul rus Gazprom intentioneaza sa creeze, la Sankt Petersburg, cea mai mare bursa europeana a gazelor naturale, impreuna cu Gazprombank si cu Bursa interregionala de petrol si gaze naturale (MBNK), scrie cotidianul Kommersant, citat de RIA Novosti.
"Pentru a realiza acest proiect, a fost creata in cadrul Gazprom, in urma cu doua luni, o comisie de dezvoltare a comertului bursier. In plus, Gazprom a numit deja un specialist insarcinat cu aceasta misiune", scrie Kommersant, adaugand ca proiectul va fi construit pe baza bursei petroliere SPBEX (Saint-Petersburg Stock Exchange), care exista deja.

"Marina Medvedeva va fi insarcinata cu crearea acestei burse", a anuntat Kommersant, citand surse din cadrul sectoarelor energetic si financiar, informeaza RIA Novosti, citat de NewsIn.

Marina Medvedeva este momentan director adjuct al Micex (bursa interbancara de schimburi valutare de la Moscova), insa va renunta la aceasta functie pentru a prelua o pozitia de conducere in cadrul Gazprombank incepand cu data de 24 martie.

RIA Novosti nu a obtinut niciun comentariu oficial privind informatiile publicate in acest cotidian.

Directorul SPBEX, Viktor Nikolaiev, nu a negat insa crearea unei burse a gazelor naturale.

"Negocierile legate de crearea acestei burse a gazelor naturale la Sankt Petersburg sunt in curs de desfasurare", a precizat acesta pentru Kommersant.

SPBEX este a treia bursa din Rusia, in urma Micex si RTS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri